Некатегоризовано

Globalno tržište rešenja veštačke inteligencije stvari (AIoT) očekuje značajan rast do 2030. godine

Summary

Globalno tržište rešenja veštačke inteligencije stvari (AIoT) očekuje značajan rast između 2023. i 2030. godine, zahvaljujući sve većoj usvajanju strategija ključnih igrača u industriji. Tržište se očekuje da će doživeti stabilan rast tokom 2022. godine i nastaviti da raste u […]

Globalno tržište rešenja veštačke inteligencije stvari (AIoT) očekuje značajan rast do 2030. godine

Globalno tržište rešenja veštačke inteligencije stvari (AIoT) očekuje značajan rast između 2023. i 2030. godine, zahvaljujući sve većoj usvajanju strategija ključnih igrača u industriji. Tržište se očekuje da će doživeti stabilan rast tokom 2022. godine i nastaviti da raste u projekcionom periodu.

U ovom izveštaju je detaljno opisana veličina tržišta, karakteristike i rast industrije rešenja AIoT, gde se takođe pruža razgraničenje na osnovu vrste, primene i područja potrošnje.

Izvršena je PESTEL analiza industrije kako bi se proučili glavni faktori koji utiču na nju i prepreke pri ulasku. Izveštaj ističe ulogu Severne Amerike, posebno Sjedinjenih Američkih Država, gde će bilo kakve promene na tržištu verovatno uticati na trend razvoja AIoT rešenja. Očekuje se značajan rast ovog tržišta u ovoj regionu zbog visokog usvajanja napredne tehnologije i prisustva velikih igrača.

Isto tako, Evropa takođe igra značajnu ulogu na globalnom tržištu, sa impresivnom stopom rasta u projekcionom periodu od 2022. do 2029. Uprkos intenzivnoj konkurenciji, investitori ostaju optimistični u vezi sa tržištem rešenja AIoT, pošto je globalni trend oporavka jasan i očekuje se ulazak novih investicija.

Izveštaj kategorizuje tržište na osnovu proizvođača, regiona, vrste i primene. Fokusira se na veličinu tržišta, veličinu segmenata, konkurentske pejzaže, najnoviji status i trendove razvoja. Pored toga, izveštaj pruža detaljnu analizu troškova i informacije o lancu snabdevanja.

Rast tržišta rešenja AIoT-a pokreće sve veća potražnja u različitim sektorima, uključujući potrošačke, poslovne, industrijske i vladine primene. Tržište nudi različite vrste rešenja, kao što su hardver, softver, firmware i podržavajuće tehnologije.

Vodeće regione na tržištu rešenja AIoT-a čine Severna Amerika, Evropa, Azija-Pacifik, Južna Amerika i Bliski istok i Afrika. Ti regioni pokazuju značajan potencijal za rast i nude značajne mogućnosti za igrače na tržištu.

Zaključno, tržište rešenja veštačke inteligencije stvari (AIoT) očekuje značajan rast u narednim godinama. Tehnološke inovacije i napretci će dodatno optimizovati performanse AIoT rešenja, čineći ih šire korišćenim u downstream aplikacijama. Izveštaj pruža vredne uvide u trendove tržišta, potražnju i projekcije za budućnost.