Некатегоризовано

Tržište veštačke inteligencije i kognitivnog računarstva očekuje značajan rast do 2031. godine

Summary

Globalno tržište veštačke inteligencije i kognitivnog računarstva očekuje značajan rast u narednim godinama. Implementacijom novih tehnologija i inovativnih rešenja, očekuje se povećanje prihoda na tržištu i sticanje većeg tržišnog udela do 2031. godine. Tržište je podeljeno prema vrsti prihoda, uključujući […]

Tržište veštačke inteligencije i kognitivnog računarstva očekuje značajan rast do 2031. godine

Globalno tržište veštačke inteligencije i kognitivnog računarstva očekuje značajan rast u narednim godinama. Implementacijom novih tehnologija i inovativnih rešenja, očekuje se povećanje prihoda na tržištu i sticanje većeg tržišnog udela do 2031. godine. Tržište je podeljeno prema vrsti prihoda, uključujući obradu prirodnog jezika, mašinsko učenje, duboko učenje, automatizovano zaključivanje i pronalaženje informacija. Veličina tržišta se dalje projekcira na osnovu primene u sektorima kao što su zdravstvo, maloprodaja i potrošnja, finansije, bezbednost i nadzor, i drugi.

Ova izveštaj pruža sveobuhvatan pregled Tržišta veštačke inteligencije i kognitivnog računarstva, obuhvatajući njegovo trenutno stanje, ključne igrače u industriji, trendove i mogućnosti budućeg rasta. Pruža vredne uvide o trenutnim trendovima i faktorima koji utiču na globalni tržišni scenario. Izveštaj uključuje statističke podatke o rastu prihoda u različitim regionalnim i zemljama tržišta, kao i procenu konkurentske sredine i detaljne analize organizacija za projekcioni period.

Najveći proizvođači veštačke inteligencije i kognitivnog računarstva širom sveta uključuju Facebook, Apple Inc., Alphabet Inc., IBM Corporation, Salesforce, Inc., CognitiveScale, Inc., Intel, Inc., Amazon Inc., Fair Isaac Corporation, Microsoft Corporation i SAP SE. Ove kompanije predvode rast tržišta implementirajući napredne tehnologije i podstičući inovacije.

Tržište je segmentirano prema primeni, krajnjem korisniku i regionu. Studija pruža sveobuhvatan pregled različitih faktora koji doprinose rastu industrije. Uključuje detaljnu analizu cena za različite vrste, proizvođače, regionalne faktore i trendove u cenama.

Ključni uvidi iz globalnog izveštaja o tržištu veštačke inteligencije i kognitivnog računarstva uključuju projekcije tržišta, trendove, makroekonomske uticaje, analizu segmenata, pregled po regionima, uvide na nivou zemalja, konkurentske sredine, obrasce uvoza-izvoza, logistiku industrije i analizu politika i regulativa.

Veštačka opšta inteligencija (AGI) je inteligencija mašine koja može obavljati svaki intelektualni zadatak koji čovek može, dok kognitivno računarstvo (CC) obuhvata tehnološke platforme zasnovane na veštačkoj inteligenciji i obradi signala.

Izveštaj predviđa tržišnu vrednost i obim prodaje tržišta veštačke inteligencije i kognitivnog računarstva od 2018. do 2031. godine. Istražuje mogućnosti rasta u regionima poput Severne Amerike, Azije, Evrope, Latinske Amerike, Bliskog istoka i Afrike. Pored toga, pruža sveobuhvatan pregled vodećih igrača na tržištu i ispituje obrasce uvoza-izvoza, logistiku industrije i analizu politika i regulativa.

Kao cjelina, očekuje se da će Tržište veštačke inteligencije i kognitovg računarstva doživeti značajan rast u narednim godinama, vođeno tehnološkim napretkom i sve većim usvajanjem u različitim industrijama. Sa širenjem tržišta, očekuje se pojava mogućnosti za proizvođače, dobavljače i krajnje korisnike, što će dovesti do prosperitetnog ekosistema oko veštačke inteligencije i kognitivnog računarstva.