Некатегоризовано

Uticaj veštačke inteligencije u hemijskoj industriji

Summary

Beograd, 14. novembar 2023. (BETA) – Prema istraživačkom izveštaju „Veštačka inteligencija u hemijskoj industriji“, globalno tržište veštačke inteligencije (VI) u hemijskoj industriji je vredelo 1,1 milijardu dolara u 2023. godini, a očekuje se da će dostići vrednost od 10,1 milijarde […]

Uticaj veštačke inteligencije u hemijskoj industriji

Beograd, 14. novembar 2023. (BETA) –

Prema istraživačkom izveštaju „Veštačka inteligencija u hemijskoj industriji“, globalno tržište veštačke inteligencije (VI) u hemijskoj industriji je vredelo 1,1 milijardu dolara u 2023. godini, a očekuje se da će dostići vrednost od 10,1 milijarde dolara do 2030. godine, sa godišnjom stopom rasta od 31,9% u periodu 2023-2030.

Rast VI u hemijskoj industriji je podržan različitim faktorima, uključujući sve veću potrebu za pouzdanim proizvodnim procesima, sve veću primenu inovativnih digitalnih metoda u hemijskom sektoru, rastuću potražnju za poboljšanjem rasporeda proizvodnje serija, kao i povećanu svest o rešenjima VI. Osim toga, investicije vlada u istraživanje i razvoj radi optimizacije proizvodnih procesa se očekuje da će doprineti rastu tržišta u bliskoj budućnosti. Rast upotrebe naprednih tehnologija kao što su IoT, 3D štampanje i VR projekcijom se očekuje da će podstaći istraživačko-razvojne inicijative, a time i potražnju za VI u različitim industrijama.

FAQ:

Šta je veštačka inteligencija (VI)?
Veštačka inteligencija je grana računarskih nauka koja se bavi razvojem softvera i hardvera koji omogućavaju računarima da simuliraju i izvršavaju zadatke koji zahtevaju ljudsku inteligenciju.

Kako veštačka inteligencija utiče na hemijsku industriju?
Veštačka inteligencija omogućava hemijskim kompanijama da unaprede procese razvoja novih proizvoda, optimizuju proizvodnju, precizno procenjuju troškove i predviđaju performanse. Takođe, VI omogućava hemijskom sektoru da brže i efikasnije istražuje nove materijale, poboljšava upravljanje procesima i kontroliše kvalitet proizvoda.

Koje su prednosti korišćenja veštačke inteligencije u hemijskoj industriji?
Prednosti korišćenja veštačke inteligencije u hemijskoj industriji uključuju optimizaciju proizvodnih procesa, smanjenje troškova, efikasnije istraživanje i razvoj novih proizvoda, kao i poboljšanje kvaliteta proizvoda i usluga.

Izvor: www.marketdigits.com