Некатегоризовано

Globalni tržište čipova za veštačku inteligenciju raste i projekcije pokazuju nastavak tog rasta

Summary

Globalno tržište veštačke inteligencije (AI) čipova je doživelo značajan rast i prognoze pokazuju da će se taj trend nastaviti u narednim godinama. AI čipovi, koji su specijalizovani čipovi od silicijuma koji koriste AI tehnologiju, koriste se za primene mašinskog učenja. […]

Globalni tržište čipova za veštačku inteligenciju raste i projekcije pokazuju nastavak tog rasta

Globalno tržište veštačke inteligencije (AI) čipova je doživelo značajan rast i prognoze pokazuju da će se taj trend nastaviti u narednim godinama. AI čipovi, koji su specijalizovani čipovi od silicijuma koji koriste AI tehnologiju, koriste se za primene mašinskog učenja. Povećanje obima podataka i potreba za efikasnijim sistemima za rešavanje matematičkih i računarskih problema su uticali na rast potražnje za AI čipovima u različitim vertikalama industrije.

Prema nedavnom istraživačkom izveštaju, globalno tržište AI čipova vrednovano je na 13.131,9 miliona dolara u 2022. godini i očekuje se da će dostići 92.537,66 miliona dolara do 2028. godine, uz godišnju stopu rasta od 38,46% tokom perioda prognoze.

Izveštaj pruža sveobuhvatnu analizu tržišta, uzimajući u obzir trenutni status i trendove globalnog tržišta AI čipova od 2018. do 2028. godine. Uz pomoć SWOT i PESTLE okvira, pruža se kvalitativna i kvantitativna analiza tržišta. Odeljak za analizu konkurencije u izveštaju sadrži informacije o glavnim igračima na tržištu, njihovom poslovnom pregledu, izvorima prihoda, portfoliju proizvoda i nedavnim razvojima.

Tržište se kategorizuje prema vrsti proizvoda, uključujući GPU, ASIC, FPGA, CPU i druge. Takođe je segmentirano prema primeni, kao što su obrada prirodnog jezika (NLP), robotika, računarski vid, mrežna bezbednost i drugi. Izveštaj analizira tržište na osnovu ovih segmenata i pruža podatke o proizvodnji, prihodu, tržišnom udelu i stopi rasta za svaku kategoriju.

Što se tiče regionalne analize, izveštaj obuhvata Severnu Ameriku, Evropu, Aziju i Pacifik, Južnu Ameriku i Bliski istok i Afriku. Ove regije predvode globalno tržište AI čipova, pri čemu Severna Amerika i Azija i Pacifik imaju ključnu ulogu.

Ključni proizvođači na tržištu AI čipova uključuju Qualcomm, Mythic, Adapteva, Advanced Micro Devices (AMD), Google, NVIDIA, Intel Corporation, UC-Davis, Graphcore i Baidu.

Ovaj istraživački izveštaj pruža korisne uvide za poslovanje koje se bavi AI čipovima. Razumevanjem dinamike tržišta, konkurentne situacije i ponašanja potrošača, kompanije mogu donositi informisane odluke i efikasno strategizirati za rast i uspeh.