Некатегоризовано

Artera i Hyro lansiraju chatbot asistenta za pružaoce zdravstvene zaštite

Summary

Platforma za komunikaciju sa pacijentima, Artera, udružila je snage sa startapom za veštačku inteligenciju u zdravstvu, Hyro, kako bi lansirali novog asistenta u stilu chatbota za veb sajtove pružalaca zdravstvene zaštite. Asistent veštačke inteligencije, po imenu Artera Care Assist, postao […]

Artera i Hyro lansiraju chatbot asistenta za pružaoce zdravstvene zaštite

Platforma za komunikaciju sa pacijentima, Artera, udružila je snage sa startapom za veštačku inteligenciju u zdravstvu, Hyro, kako bi lansirali novog asistenta u stilu chatbota za veb sajtove pružalaca zdravstvene zaštite.

Asistent veštačke inteligencije, po imenu Artera Care Assist, postao je dostupan Arterinim više od 700 korisnika prošle nedelje. Prvi ga je koristio Hackensack Meridian Health u Nju Džersiju na svom veb sajtu, prema saopštenju za štampu.

Koristeći informacije već dostupne na veb sajtu pružaoca, chatbot može da odgovori na pitanja pacijenata 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Neka od uzoraka pitanja uključuju „Koje su radno vreme odeljenja za radiologiju?“ i „Gde mogu da se parkiram za moju posetu?“

Ako virtuelni asistent ne može da odgovori na pitanje pacijenta na osnovu informacija dostupnih na veb sajtu pružaoca, on će ih povezati sa živim agentom Artere za podršku, rekao je izvršni direktor Artere, Guillaume de Zwirek.

„Znamo da se pružaocima postavlja izazov da zadovolje rastuća očekivanja potrošača za besprekorne, digitalizovane doživljaje i probleme vezane za izgaranje osoblja i manjak radne snage. Artera Care Assist, pokretan od strane Hyro-a, pomoći će pružaocima da se suoče sa oba ova izazova pomažući u smanjenju poziva, povećanju angažovanja pacijenata i pružanju većeg pristupa zdravstvenoj zaštiti“, izjavio je on.

Pružaoci mogu da implementiraju proizvod na svojim veb sajtovima već za samo dva dana, prema informacijama Artere.

Kada je kompanija tražila partnera za kreiranje novog asistenta chatbota za veb sajtove pružalaca, želela je partnera sa fokusom na zdravstvo, sa visokokvalitetnim konverzacijskim AI motorom i sa fokusom na upotrebljivost i zadovoljstvo korisnika, kao što je naglasio de Zwirek.

Hiro je ispunio sve ove uslove, što ga čini „prirodnim izborom za partnerstvo“, objasnio je on.

Hiro tehnologija koja pokreće Artera Care Assist „u potpunosti koristi impresivne generativne AI sposobnosti GPT-a“, pri čemu se garantuje HIPAA usklađenost i sigurnost podataka, rekao je izvršni direktor Hyro-a, Israel Krush. Hyro-ova platforma isključivo prikuplja podatke sa veb sajta pružaoca i drugih proverenih internih izvora kako bi se sprečilo prenošenje irelevantnih ili netačnih informacija pacijentima i zaposlenima, dodao je.

„Kako se podaci dodaju ili menjaju na veb sajtovima, bazama podataka, CSV datotekama i drugim izvorima, naša platforma automatski ažurira svoj grafički prikaz znanja kako bi informacije koje se pružaju krajnjim korisnicima ostale tačne. Možete ga zamisliti kao ChatGPT koji se hrani konstantno ažuriranim, sistemski-specifičnim informacijama i ne stvara lažne ili netačne odgovore za vaše pacijente i osoblje“, primetio je on.

Ono što Artera Care Assist razlikuje od drugih chatbota za angažman pacijenata je to što Hyro platforma koristi informacije samo sa veb sajta pružaoca i internih izvora, naglasio je Krush. Većina generativnih AI chatbota na tržištu „nema nikakvu kontrolu“ nad podacima na kojima su modeli obučeni i stoga ne mogu pružiti tačne odgovore.

Krush je istakao da Hyro koristi tri ključna stuba za vođenje AI bazirane komunikacije u zdravstvu: kontrolu granica za izvore podataka, pridržavanje najboljih praksi usaglašenosti koja minimizira odgovornost i maksimizira poverenje pacijenata, kao i obezbeđivanje da veštačka inteligencija ima jasna objašnjenja.

„To znači da možemo identifikovati i istražiti koreni uzrok svakog izlaza, koncentrisati se na praznine u znanju i precizno raditi na sanitizaciji internih podataka. Rešavanje greške počinje sa pronalaženjem problema, a iako su chatboti kao ChatGPT i Google Bard izuzetno sposobni, to je samo jedna od mnogih stvari koje ne mogu da urade“, izjavio je on.

Slika: venimo, Getty Images

FAQ

  • Šta je Artera Care Assist?
  • Artera Care Assist je chatbot asistent za komunikaciju sa pacijentima koji je razvila platforma Artera i pokreće ga tehnologija Hyro.

  • Koje su prednosti korišćenja Artera Care Assist?
  • Artera Care Assist omogućava pružaocima zdravstvene zaštite da odgovaraju na pitanja pacijenata 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, na osnovu informacija dostupnih na veb sajtu. Ako chatbot ne može da pruži odgovor, pacijenti mogu biti preusmereni na živog agenta Artere.

  • Kako pružaoci mogu implementirati Artera Care Assist na svojim veb sajtovima?
  • Pružaoci mogu implementirati proizvod na svojim veb sajtovima za samo dva dana, prema informacijama Artere.

  • Šta je specifično za Hyro platformu u poređenju sa drugim chatbotima za angažman pacijenata?
  • Hyro platforma koristi samo informacije sa veb sajta pružaoca i internih izvora kako bi se obezbedile tačne informacije. Drugi chatboti na tržištu nemaju kontrolu nad podacima na kojima su obučeni.