Некатегоризовано

Investicije u tehnologiju u Kanadi se povećavaju

Summary

Nakon nekoliko godina provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama, kanadska kompanija za veštačku inteligenciju iz Kalgorija se vraća kući kako bi unapredila svoje poslovanje. Ambyint, kompanija za softver za optimizaciju bušotina za naftu koja koristi duboko učenje veštačke inteligencije, objavila je […]

Investicije u tehnologiju u Kanadi se povećavaju

Nakon nekoliko godina provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama, kanadska kompanija za veštačku inteligenciju iz Kalgorija se vraća kući kako bi unapredila svoje poslovanje. Ambyint, kompanija za softver za optimizaciju bušotina za naftu koja koristi duboko učenje veštačke inteligencije, objavila je u ponedeljak da će preseliti svoje sedište iz Delavera u Kalgori.

„Tehnološki eko-sistem u Kalgoriju je živ i zdrav. Od perspektive inovacija, talenta i investicija, potpuno je logično da se naše poslovanje u fazi rasta vrati kući,“ rekao je Benjamin Kemp, izvršni direktor kompanije Ambyint.

Nova runda finansiranja ima za cilj da kompanija poveća veličinu kompanije više nego trostruko. (Kompanija neće otkriti koliko poslova će doneti u Albertu; imala je skoro 40 zaposlenih do marta.) AI softver kompanije Ambyint koristi se u nekoliko velikih naftnih i gasnih kompanija kako bi pomogao u upravljanju i optimizaciji proizvodnje. Prema jednoj studiji slučaja na njihovoj veb stranici, tehnologija takođe pomaže kompanijama da smanje svoj ugljenični otisak iz proizvodnje do 48%.