Некатегоризовано

Zacks Researchi smanjio procene zarade po akciji za Ambarella, Inc.

Summary

Zacks Research je smanjio procene zarade po akciji (EPS) za Ambarella, Inc., kompaniju koja se bavi poluprovodnicima. U istraživačkom izveštaju se navodi da se očekuje da Ambarella ostvari zaradu po akciji od (-0,87) dolara u trećem kvartalu 2024. godine, što […]

Zacks Researchi smanjio procene zarade po akciji za Ambarella, Inc.

Zacks Research je smanjio procene zarade po akciji (EPS) za Ambarella, Inc., kompaniju koja se bavi poluprovodnicima. U istraživačkom izveštaju se navodi da se očekuje da Ambarella ostvari zaradu po akciji od (-0,87) dolara u trećem kvartalu 2024. godine, što je smanjenje u odnosu na prethodnu prognozu od (-0,82) dolara. Konsenzus procene za ukupnu zaradu kompanije za celu godinu iznosi (-3,46) dolara po akciji.

Ovaj izveštaj prati stavove nekoliko drugih analitičara koji su nedavno komentarisali Ambarellu. StockNews.com je dala kompaniji ocenu „prodaj“, dok su Rosenblatt Securities, Bank of America, Stifel Nicolaus i Craig Hallum smanjili svoje ciljne cene za akcije. Ipak, MarketBeat izveštava da Ambarella trenutno ima konsenzus ocenu „umereno kupuj“ sa prosečnom ciljnom cenom od 84,63 dolara.

Akcije Ambarelle na berzi NASDAQ otvorene su po ceni od 58,60 dolara u petak, što je unutar njenog dvadesetdvonedeljnog raspona od 49,02 do 99,86 dolara. Ova akcija ima prosečnu pokretnu sredinu od 73,00 dolara i prosečnu pokretnu sredinu za 200 dana od 74,61 dolara.

U najnovijem kvartalnom izveštaju o zaradi, objavljenom 29. avgusta, Ambarella je prijavila EPS od (-0,15) dolara, što je više od očekivanih (-0,21) dolara za 0,06 dolara. Međutim, kompanija je doživela pad prihoda od 23,2% u poređenju sa istim kvartalom prošle godine. Dobit od akcija (ROE) Ambarelle je negativna i iznosi 14,39%, dok je neto marža takođe negativna i iznosi 33,72%.

Institucionalni investitori su promenili svoje pozicije u Ambarelli, pri čemu su neki hedž fondovi povećali svoj udeo u kompaniji. Aktivnost unutar kompanije pokazuje da su izvršni direktori Ambarele, kao što su potpredsednik Christopher Day i potpredsednik Chi-Hong Ju, prodali akcije kompanije u nedavnim transakcijama.

Ambarella, Inc. razvija poluprovodnička rešenja za kompresiju visoke definicije (HD) i ultra HD, obradu slika i duboku neuronsku obradu mreže. Njihovi sistem-na-čip dizajni integrišu obradu videa, obradu slika, veštačku inteligenciju, algoritme računarstva vizualizacije, obradu zvuka i sistematske funkcije na jednom čipu, pružajući visokokvalitetni video i sliku, različite funkcionalnosti i nisku potrošnju energije.