Некатегоризовано

Amazon usled fokusiranja na veštačku inteligenciju otpušta stotine radnika u jedinici koja se bavi Alexa asistentom

Summary

Amazon će otpustiti stotine radnika u jedinici koja se bavi popularnim asistentom Alexa kako bi usmerio više resursa ka veštačkoj inteligenciji, saopštio je Daniel Rausch, potpredsednik Amazona zadužen za Alexa uređaje. „Kako nastavljamo da inoviramo, usmeravamo deo naših napora kako […]

Amazon usled fokusiranja na veštačku inteligenciju otpušta stotine radnika u jedinici koja se bavi Alexa asistentom

Amazon će otpustiti stotine radnika u jedinici koja se bavi popularnim asistentom Alexa kako bi usmerio više resursa ka veštačkoj inteligenciji, saopštio je Daniel Rausch, potpredsednik Amazona zadužen za Alexa uređaje.

„Kako nastavljamo da inoviramo, usmeravamo deo naših napora kako bismo se bolje uskladili sa poslovnim prioritetima i sa onim što je najvažnije za naše korisnike – što uključuje maksimalno iskorišćavanje resursa i napora usmerenih na generativnu veštačku inteligenciju“, naveo je Rausch.

On je rekao da će biti otpušteno „nekoliko stotina“ radnih mesta, ali nije dao tačan broj.

Kompanija Amazon, sa sedištem u Sijetlu, bori se u žestokoj konkurenciji sa drugim tehnološkim kompanijama koje žure da iskoriste hajpu oko generativne veštačke inteligencije. U poslednjih nekoliko meseci, Amazon je sproveo niz inicijativa u vezi sa veštačkom inteligencijom, od integracije tehnologije u recenzije korisnika, do pružanja usluga koje omogućavaju programerima da sami razvijaju alate za veštačku inteligenciju na svojoj AWS cloud infrastrukturi.

U septembru, Amazon je predstavio ažuriranje za Alexu koje je unapredilo generativne AI mogućnosti.

Otpuštanja koja su najavljena u petak će uticati na zaposlene u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Indiji.

Ova vest dolazi nakon skorijih otpuštanja u Amazonovim timovima za igre i muziku, i dodatno se nadovezuje na 27.000 zaposlenih koje je kompanija otpustila tokom prošle godine i ranije ove godine. Jedinica koja se bavi Alexa asistentom takođe je bila pogođena ovim otpuštanjima.

FAQ

1. Kako će otpuštanja uticati na zaposlene u Amazonu?

Otpuštanja u jedinici koja se bavi Alexa asistentom uticaće na zaposlene u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Indiji.

2. Koje su linije poslovnih prioriteta za Amazon?

Amazon se fokusira na veštačku inteligenciju i generativnu veštačku inteligenciju kako bi se bolje uskladio sa potrebama korisnika.

3. Šta je generativna veštačka inteligencija?

Generativna veštačka inteligencija je oblast veštačke inteligencije koja se bavi stvaranjem novih i originalnih podataka, ideja ili sadržaja umesto samo obrade i analize postojećih podataka.