Некатегоризовано

Revitalizacija dermatološke terapije: Partnerstvo između Almiralla i Abscija

Summary

Almirall S.A., globalna biofarmaceutska kompanija sa fokusom na medicinsku dermatologiju, i kompanija Absci Corporation, koja se bavi generativnom AI kreacijom lekova, danas su najavile partnerstvo u cilju razvoja i komercijalizacije AI-dizajniranih terapija za borbu protiv hroničnih i teških dermatoloških bolesti. […]

Revitalizacija dermatološke terapije: Partnerstvo između Almiralla i Abscija

Almirall S.A., globalna biofarmaceutska kompanija sa fokusom na medicinsku dermatologiju, i kompanija Absci Corporation, koja se bavi generativnom AI kreacijom lekova, danas su najavile partnerstvo u cilju razvoja i komercijalizacije AI-dizajniranih terapija za borbu protiv hroničnih i teških dermatoloških bolesti. Ova saradnja kombinuje Integrated Drug Creation™ platformu kompanije Absci sa dermatološkim ekspertizama kompanije Almirall, sa ciljem da se pacijentima pruže lekovi koji će im promeniti život, predstavljajući tako još jedan korak napred u razvoju AI kreacije lekova.

Ovo je prva saradnja kompanije Almirall na razvoju lekova putem AI tehnologije, a dolazi samo nekoliko meseci nakon što je kompanija Absci objavila da je uspela da dizajnira i potvrdi de novo terapeutska antitela koristeći svoju generativnu AI tehnologiju „zero-shot“. Prema uslovima partnerstva, kompanija Absci će primeniti svoju de novo generativnu AI tehnologiju kako bi kreirala i komercijalizovala terapijske kandidate za dva dermatološka cilja. Pored prihoda od proizvoda, kompanija Absci će imati pravo na isplatu do otprilike 650 miliona dolara u vidu takse za ulazak u partnerstvo, finansiranje istraživanja i razvoja, kao i naknadu za ostvarene milstones u oba programa, ukoliko se uspešno ispune svi ciljevi.

„Almirall je odabrao Absci zbog njihove de novo platforme koja predstavlja zaista inovativno rešenje za najteže mete sa visokim nivoom medicinske potrebe“, izjavio je dr. Karl Ziegelbauer, izvršni potpredsednik za istraživanje i razvoj kompanije Almirall. „Naše partnerstvo ističe Almirallovu posvećenost inovativnim pristupima u cilju pomoći pacijentima koji pate od ozbiljnih kožnih bolesti da ostvare svoj san o zdravom životu.“

„Partnerstvo sa Almirallom predstavlja važan korak napred u razvoju dermatološke terapije i ima potencijal da transformiše živote miliona ljudi koji se bore sa kožnim stanjima. Verujemo da će ova saradnja generisati veliko naučno i tehničko znanje o korišćenju AI tehnologije u kreiranju lekova za hronične inflamatorne bolesti u širem smislu. Saradnja sa globalnim liderom i vizionarom u oblasti kožnih bolesti na ovom ambicioznom projektu će ubrzati našu misiju stvaranja boljih bioloških lekova za širok spektar bolesti koje svakodnevno pogađaju milione ljudi“, izjavio je Sean McClain, osnivač i izvršni direktor kompanije Absci.

FAQ:

1. Šta je AI-dizajnirana terapija?
AI-dizajnirana terapija je lek koji je kreiran ili optimizovan pomoću veštačke inteligencije. Ova tehnologija omogućava brže i preciznije dizajniranje lekova za borbu protiv određenih bolesti.

2. Kako će ovo partnerstvo uticati na pacijente sa dermatološkim bolestima?
Partnerstvo između Almiralla i Abscija ima za cilj razvijanje inovativnih lekova za tretiranje dermatoloških bolesti. Očekuje se da će ova saradnja ubrzati proces razvoja i komercijalizacije terapija, što će omogućiti pacijentima sa teškim kožnim bolestima pristup efikasnim lekovima i poboljšanje njihovog kvaliteta života.

3. Koji su koraci u procesu razvoja AI-dizajnirane terapije?
Proces razvoja AI-dizajnirane terapije uključuje korišćenje generativne AI tehnologije za dizajniranje i optimizaciju terapijskih molekula. Nakon toga, terapije prolaze kroz niz testiranja i kliničkih ispitivanja kako bi se utvrdila njihova bezbednost i efikasnost pre nego što bude odobrena za upotrebu.