Некатегоризовано

Australijska javna služba će, od januara 2024. godine, zvanično testirati Microsoft 365 Copilot sa ciljem primene veštačke inteligencije za povećanje produktivnosti.

Summary

## APS će zvanično testirati Microsoft 365 Copilot Posle najave premijera Anthony Albanesea prošle nedelje, javnost je saznala da će Australijska javna služba (APS) otpočeti šestomesečni test Microsoft 365 Copilot-a, koji će se održati od januara do juna 2024. godine. […]

Australijska javna služba će, od januara 2024. godine, zvanično testirati Microsoft 365 Copilot sa ciljem primene veštačke inteligencije za povećanje produktivnosti.

## APS će zvanično testirati Microsoft 365 Copilot

Posle najave premijera Anthony Albanesea prošle nedelje, javnost je saznala da će Australijska javna služba (APS) otpočeti šestomesečni test Microsoft 365 Copilot-a, koji će se održati od januara do juna 2024. godine. U okviru ovog testa, Microsoft će pružati obuku, onboarding i pomoć pri implementaciji za učestvujuće agencije. Ovaj potez postavlja Australiju kao lidera u usvajanju veštačke inteligencije koja povećava produktivnost.

Međutim, nedavni događaji stvorili su neizvesnost u pogledu budućnosti Microsoft Copilot-a. Prošlog ponedeljka, saznalo se da je Sam Altman, izvršni direktor OpenAI-a, kompanije koja stoji iza razvoja Copilot-a, smenjen sa pozicije, dok je bivši osnivač OpenAI-a Greg Brockman takođe napustio kompaniju. Ovo je izazvalo zabrinutost u američkoj tehnološkoj industriji u vezi budućnosti saradnje između OpenAI-a i Microsoft-a.

Nakon ove vesti, kontaktirali smo Chat GPT 3.5 kako bismo dobili potvrđene informacije o situaciji. Prema Chat GPT-u 3.5, nema podataka o tome da je Sam Altman smenjen, ali je naglasio da njegove informacije mogu biti zastarele. Stoga, preporučuje se da se provere relevantni izvori za najnovije informacije o statusu Sam Altman-a u OpenAI-u.

Što se tiče samog testiranja Copilot-a, još nije poznato koje agencije će ga koristiti. Jedna moguća opcija je Servisi Australije, zbog njihove želje za unapređenjem digitalnih samousluga. Takođe se očekuje da se Copilot koristi za interni razvoj koda u okviru Australijske javne službe.

Microsoft Copilot testiranje podržava inicijativu APS reformi koja se bavi usvajanjem veštačke inteligencije u javnoj službi. Ministarka finansija i javne službe, Katy Gallagher, izrazila je dobrodošlicu ovom pilot programu naglašavajući da uvođenje veštačke inteligencije treba obavljati na siguran i kontrolisan način.

Ostanite u toku za najnovije informacije o ovom pilot programu i budućim razvojima u vezi Microsoft Copilot-a dok Australijska javna služba nastavlja svoj put ka upotrebi veštačke inteligencije.