Некатегоризовано

AI: Novi izazov za brendove na tržištu CPG

Summary

Uvek se menjajući digitalni prostor za oglašavanje, brendovi na tržištu potrošačke robe suočavaju se s jedinstvenim izazovima u postizanju svojih KPI-ja. Zahtev za razvijanjem medijskih programa koji su ekonomični, a istovremeno dovode do željenih rezultata za brendove, izuzetno je težak […]

AI: Novi izazov za brendove na tržištu CPG

Uvek se menjajući digitalni prostor za oglašavanje, brendovi na tržištu potrošačke robe suočavaju se s jedinstvenim izazovima u postizanju svojih KPI-ja. Zahtev za razvijanjem medijskih programa koji su ekonomični, a istovremeno dovode do željenih rezultata za brendove, izuzetno je težak zadatak.

Tradicionalni sistemi optimizacije često se bore da ispune kompleksne i specifične definicije kvalitetnog angažmana koje CPG brendovi zahtevaju. Međutim, veštačka inteligencija (AI) menja način na koji CPG oglašivači rešavaju ove izazove.

AI: Revolucionarno otkriće za CPG brendove
AI je postao dominantan faktor u svetu oglašavanja. Njegova uloga u digitalnom oglašavanju postaje sve važnija jer pruža nove mogućnosti i transformiše pristup oglašavanju.

Pored poboljšanja performansi, prediktivna veštačka inteligencija omogućava oglašivačima veći nivo transparentnosti, kontrole i preciznosti pri kupovini medijskog prostora. Ovo posebno važi za CPG brendove i bilo je temeljno opisano u članku CEO-a kompanije Scibids, Remija Lemonjera.

Osvajanje kontrole nad programskim troškovima
CPG brendovi moraju aktivno da kontrolišu svoje programe i definišu željene rezultate ili KPI-jeve. Oslanjanje na generičke perfromanse više nije dovoljno. Brendovi bi trebali usmeriti svoje medijske kupce u identifikaciji prave vrste veštačke inteligencije koja će precizno artikulisati njihove jedinstvene poslovne ciljeve i kriterijume kvalitetnog angažmana.

Sve više to se postiže putem „Quality CPM“ ili „qCPM“ pristupa. Ova promena omogućava brendovima da definišu željene rezultate, čime se osigurava da se svaki potrošen reklamni dolar usklađuje s njihovim specifičnim ciljevima.

Agencije koje koriste napredne AI alate za izradu prilagođenih modela licitacija mogu pružiti neophodnu podršku za donošenje odluka zasnovanih na podacima koji poštuju ove prilagođene metrike, optimizujući strategije kupovine medijskog prostora kako bi postigli rezultate neophodne za rast brendova.

AI za bolje razumevanje korisničkog iskustva
CPG oglašivači prepoznaju hitnu potrebu za analitičkom snagom AI u realnom vremenu. Tradicionalna ručna analiza podataka je ne samo vremenski zahtevna, već često ne pruža vremenski relevantne uvide koji aktivno oblikuju strategije kampanje. Ovde prediktivna veštačka inteligencija daje snagu CPG brendovima, obezbeđujući kontinuirano prilagođavanje odluka o reklamiranju u skladu sa ponašanjem korisnika i poslovnim ciljevima.

Brza reakcija na promene na tržištu je neprocenjiva, jer omogućava oglašivačima da donose odluke zasnovane na podacima tokom trajanja kampanje. U eri digitalnog doba, od ključne je važnosti da CPG oglašivači brzo reaguju na promene u ponašanju i interakcijama publike.

U doba stalnih promena u željama potrošača, AI eliminiše potrebu za čekanjem analize kampanje radi identifikacije problema u performansama ili trendova potrošača.

Sa pravilnom upotrebom AI, kontrola donosi moć
Nova kontrola i moć koju AI nudi CPG oglašivačima u njihovim programskim nabavkama trebala bi biti snažan poziv na akciju. Vreme je da prihvatite ovu transformišuću tehnologiju i iskoristite njene mogućnosti za dobrobit svog brenda.

Pomoću AI možete postaviti i postići precizne KPI-jeve u pogledu kvalitetnog angažmana koji se usklađuju sa specifičnim poslovnim ciljevima. Prediktivna AI može donositi odluke zasnovane na podacima u realnom vremenu, obezbeđujući da vaše kampanje ostanu fleksibilne i prilagodljive korisničkim preferencijama.

Niste više ograničeni univerzalnim strategijama. Koristeći AI, vaši reklamni napori mogu biti fino podešeni kako bi bili relevantni vašoj publici u pravom trenutku. Kontrola, transparentnost i performanse koje AI donosi su neophodne za snalaženje u složenosti digitalnog prostora za oglašavanje.

FAQ

Šta je veštačka inteligencija (AI)?

Veštačka inteligencija (AI) je grana računarstva koja se bavi razvojem i primenom računarskih sistema koji imaju sposobnost da „razmišljaju“ i „uče“ na sličan način kao ljudski mozak. Ovi sistemi koriste algoritme i podatke kako bi obavili zadatke koji zahtevaju prethodno znanje i sposobnost donošenja zaključaka.

Šta su KPI-ji?

KPI-ji (Key Performance Indicators) su ključni pokazatelji performansi koji se koriste za merenje uspeha nekog poslovnog procesa ili projekta. Oni služe kao referenca za procenu postignutih ciljeva i identifikaciju oblasti za poboljšanje. KPI-ji mogu biti kvantifikovani merama kao što su profit, prodaja, stopa pretvaranja ili broj posetilaca.

Kako AI može pomoći CPG brendovima u oglašavanju?

AI može pomoći CPG brendovima u oglašavanju na nekoliko načina. Ona pruža veću transparentnost, kontrolu i preciznost prilikom kupovine medijskog prostora. Takođe omogućava brže i preciznije donošenje odluka o kampanjama na osnovu analize u realnom vremenu. AI algoritmi mogu pružiti uvide o ponašanju korisnika i trendovima potrošnje, što pomaže brendovima da prilagode svoje reklamne strategije i postignu bolje rezultate.