Некатегоризовано

Vodeći borbu protiv krivolova AI-kamerama

Summary

Nadležni za zaštitu životinja u Madhya Pradeshu koriste AI-kamere kako bi se borili protiv problema krivolova u tom regionu. Ove inovativne kamere, poznate kao TrailGuard AI kamere, dokazale su se uspešnim u snimanju krivolovaca, što dovodi do njihovog kažnjavanja. Za […]

Vodeći borbu protiv krivolova AI-kamerama

Nadležni za zaštitu životinja u Madhya Pradeshu koriste AI-kamere kako bi se borili protiv problema krivolova u tom regionu. Ove inovativne kamere, poznate kao TrailGuard AI kamere, dokazale su se uspešnim u snimanju krivolovaca, što dovodi do njihovog kažnjavanja. Za razliku od tradicionalnih kamera, ove tanke kamere su dizajnirane da se neprimetno uklope u šumu. Opremljene ugrađenim softverom, one mogu ciljano snimati određene vrste ili ljude. Ove kamere imaju sposobnost slanja fotografija u roku od 30 sekundi ako su u blizini baznih stanica mobilnih telefona, a u roku od 10 minuta ako su izvan dometa. Implementacija AI-kamera predstavlja značajan korak napred u borbi protiv krivolova, osiguravajući zaštitu i očuvanje divljih životinja.

Indijski Amerikanci nagrađeni na TIME100 AI listi

Nekoliko indijskih Amerikanaca je priznato na prestižnoj TIME100 AI listi magazina TIME. Ova lista slavi lidera u oblasti veštačke inteligencije koji ostvaruju pozitivan uticaj na društvo. Među dobitnicima nagrade su Sunil Wadhwani i Dr. Romesh Wadhwani, priznati preduzetnici i filantropi. Kroz svoj neprofitni institut Wadhwani AI, oni su posvetili 60 miliona dolara razvoju AI rešenja koja koriste zajednicama u nerazvijenim zemljama. Njihov transformišući rad u oblasti AI-a pravi značajnu razliku u poboljšanju života ljudi širom sveta.

AI nadmašuje ljude u urbanom planiranju

Istraživači sa Univerziteta Tsinghua u Kini postigli su revolucionarno otkriće u oblasti urbanog planiranja. Njihovo istraživanje je pokazalo da veštačka inteligencija može nadmašiti ljude u dizajniranju efikasnih gradskih planova. AI sistem, obučen samo dva dana, mogao je generisati urbanističke planove koji su nadmašili ljudske dizajne za 50% u metrikama kao što su pristup uslugama, zelene površine i nivoi saobraćaja. Ovaj uzbudljiv razvoj ima potencijal da revolucionizuje urbanističko planiranje i održive napore, približavajući nas konceptu „grad od 15 minuta“ gde je sve što je osobi potrebno dostupno u šetnji od 15 minuta ili vožnji biciklom.

AI startap transformiše rezervaciju usluga

Anuj Gupta, indijski preduzetnik, pokrenuo je AI startap pod nazivom GreenVan koji revolucionira način na koji se rezervišu usluge. GreenVan-ovo softversko AI sučelje za razgovor omogućava korisnicima da rezervišu usluge kao što su vodoinstalateri i električari putem WhatsApp-a. Inspirisan sopstvenim borbama u pronalaženju pouzdanih majstora prilikom selidbe u Veliku Britaniju, Gupta je prepoznao priliku za profitiranje u potencijalno unosnoj industriji vrednoj 120 milijardi dolara. GreenVan ima za cilj da pojednostavi proces rezervacije usluga, čineći ga praktičnijim za korisnike, ali i korisnim za pružaoce usluga.

Slavne ličnosti koriste AI za zaštitu digitalne sličnosti

Slavne ličnosti proaktivno koriste AI tehnologiju kako bi zaštitile svoju digitalnu sličnost i sačuvale sebe od zloupotrebe deepfake-a. Metaphysic AI-jev alat Metaphysic Pro koriste poznate ličnosti poput Anne Hathaway, Octavije Spencer, Toma Henksa i Paris Hilton. Ovaj alat omogućava javnim ličnostima da skeniraju i čuvaju svoje jedinstvene karakteristike u sigurnu bazu podataka, omogućavajući im održavanje kontrole nad svojim slikama i glasovnim podacima. Koristeći AI tehnologiju, ove slavne ličnosti preduzimaju proaktivne mere kako bi zaštitile svoj digitalni identitet u eri kada deepfake postaje sve uobičajeniji.