Некатегоризовано

TikTok postao platforma za širenje religije: AI-generisani Isus osvaja srca korisnika

Summary

TikTok je postao mesto gde se rađaju viralne senzacije, a sada je jedan AI-generisani lik postigao ogroman uspeh. TikTok profil pod nazivom Daily Believer postao je domaćin digitalnom Isusu, koji je osvojio srca korisnika sa preko devet miliona lajkova na […]

TikTok postao platforma za širenje religije: AI-generisani Isus osvaja srca korisnika

TikTok je postao mesto gde se rađaju viralne senzacije, a sada je jedan AI-generisani lik postigao ogroman uspeh. TikTok profil pod nazivom Daily Believer postao je domaćin digitalnom Isusu, koji je osvojio srca korisnika sa preko devet miliona lajkova na sedamdeset videa.

Daily Believer je profil koji deli klipove koji prikazuju biblijskog lika Isusa Hrista sa dugom kosom, bradom i plavim očima. Inspirisan slikom „Glava Hrista“ iz 1940. godine, ovaj AI-generisani Isus je postao pravi hit među korisnicima TikToka.

Svaki video prikazuje kompjuterski generisanog Isusa koji gledaocima poručuje da, ukoliko veruju u Boga, moraju da podele video sa prijateljima i porodicom i komentarišu „Verujem“. Ovi videi sadrže različite blagoslove za razne ljude i prilike, a mnogi od njih započinju Isusovim pozdravom „Hej“.

Najpopularniji video na profilu, nazvan „Welcome Jesus Home“, privukao je pažnju sa 22.2 miliona pregleda. Ovaj video donosi specijalnog posetioca direktno iz doma autora, Isusa Hrista. Autor poručuje korisnicima da je Isus spreman da uđe u njihove živote, zaštiti njihove porodice i očisti njihova srca svojom ljubavlju.

Ovaj fenomen je privukao pažnju stručnjaka. Brendon Din, profesor religijskih studija na Univerzitetu u Ajovi, primećuje da su tvrdnje da će deljenje, lajkovanje i komentarisanje videa kompjuterski generisanog Isusa doneti sreću veoma slične „propovedanju blagostanja“. To je hrišćansko verovanje da će Bog nagraditi veru materijalnim blagostanjem, kao što su zdravlje i bogatstvo.

Daily Believer je postao jedan od najpopularnijih profila na TikToku, sa preko 813.000 pratilaca i preko 9.2 miliona lajkova. Hrišćanski TikTok postao je popularna pretraga, sa mnogo videa i naloga posvećenih ovoj religiji.

FAQ:

Q: Ko je Daily Believer?
A: Daily Believer je profil na TikToku koji deli AI-generisane klipove Isusa Hrista.

Q: Koliko lajkova ima Daily Believer?
A: Profil Daily Believer ima preko 9.2 miliona lajkova.

Q: Koja je najpopularnija objava na profilu?
A: Najpopularnija objava na profilu, nazvana „Welcome Jesus Home“, ima preko 22.2 miliona pregleda.

Q: Ko je Brendon Din?
A: Brendon Din je profesor religijskih studija na Univerzitetu u Ajovi.

Q: Šta je „propovedanje blagostanja“?
A: „Propovedanje blagostanja“ je hrišćansko verovanje da će Bog nagraditi veru materijalnim blagostanjem, kao što su zdravlje i bogatstvo.