Некатегоризовано

Primena veštačke inteligencije u angažovanju pacijenata u zdravstvu

Summary

Dublin, 16. novembar 2023. (GLOBE NEWSWIRE) – Izveštaj „Izveštaj o veličini, deljenju i analizi trendova tržišta veštačke inteligencije u angažovanju pacijenata na osnovu tehnologije (NLP, Chatbotovi), od strane korisnika (dobavljači, plaćaoci), po tipu isporuke, po funkcionalnosti, terapeutskom području, primeni i […]

Primena veštačke inteligencije u angažovanju pacijenata u zdravstvu

Dublin, 16. novembar 2023. (GLOBE NEWSWIRE) – Izveštaj „Izveštaj o veličini, deljenju i analizi trendova tržišta veštačke inteligencije u angažovanju pacijenata na osnovu tehnologije (NLP, Chatbotovi), od strane korisnika (dobavljači, plaćaoci), po tipu isporuke, po funkcionalnosti, terapeutskom području, primeni i segmentu za procene u periodu 2023-2030“ je dodat ponudi ResearchAndMarkets.com-a.

Globalna veličina tržišta veštačke inteligencije u angažovanju pacijenata očekuje se da dostigne 23,1 milijardu dolara do 2030. godine, uz godišnji rast od 21,0% od 2023. do 2030.

Tržište beleži značajan rast zbog kombinacije faktora koji su ubrzali usvajanje tehnologija veštačke inteligencije u zdravstvenom sektoru.

Zdravstvena industrija doživljava značajan rast u angažovanju pacijenata, koji je pokrenut pre svega sve većim priznanjem značajnih benefita koje veštačka inteligencija može doneti u dostavi zdravstvene zaštite i ishodima pacijenata. Veštačka inteligencija nudi širok spektar mogućnosti koje poboljšavaju iskustvo pacijenata, unapređuju kvalitet zdravstvene zaštite i optimizuju operacije.

Pandemija COVID-19 je ubrzala usvajanje veštačke inteligencije u angažovanju pacijenata, jer je istakla značaj rešenja za daljinsku zdravstvenu zaštitu i donošenje odluka na osnovu podataka. Veštačka inteligencija omogućava daljinsko praćenje pacijenata, telemedicine konsultacije i analizu podataka, igrajući značajnu ulogu u odgovoru na krizu.

Ključni igrači u zdravstvenoj industriji aktivno sprovode strategije kao što su inovacije proizvoda, širenje geografske prisutnosti, spajanja, akvizicije i partnerstva kako bi ojačali svoje tržišno prisustvo i iskoristili prednosti veštačke inteligencije u angažovanju pacijenata. Ovi razvoji imaju za cilj unapređenje iskustva pacijenata, optimizaciju dostave zdravstvene zaštite i poboljšanje ishoda pacijenata.

FAQ

  • Šta je veštačka inteligencija u angažovanju pacijenata?
    Veštačka inteligencija u angažovanju pacijenata odnosi se na primenu tehnologija veštačke inteligencije kao što su prirodni jezik (NLP) i chatbotovi u cilju poboljšanja iskustva pacijenata, unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite i olakšavanja komunikacije između pacijenata i zdravstvenih provajdera.
  • Kako veštačka inteligencija utiče na angažovanje pacijenata?
    Veštačka inteligencija omogućava personalizovanu komunikaciju sa pacijentima, pruža podršku 24 časa dnevno putem chatbotova i virtualnih asistenata, olakšava zakazivanje i podsećanje na termine, omogućava daljinsko praćenje vitalnih znakova, pruža prediktivne analize za rano otkrivanje rizika kod pacijenata, poboljšava pridržavanje terapije i pruža podršku u obrazovanju pacijenata.
  • Kako se primena veštačke inteligencije odražava na kvalitet zdravstvene zaštite?
    Veštačka inteligencija omogućava donošenje bolje informisanih odluka u kliničkoj praksi putem analize podataka i pružanja preporuka zdravstvenim stručnjacima. Takođe pomaže u ranoj identifikaciji problema sa pridržavanjem terapije i mentalnim zdravljem pacijenata, što doprinosi unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite.