Некатегоризовано

Novi AI chatbotovi: Praćenje trendova ili rizična zabava?

Summary

Novi AI chatbotovi koji su se pojavili na internetu poslednjih godina izazvali su veliko interesovanje korisnika, neki od kojih su čak tražili ovakve programe kako bi pružili online društvo ili razgovor sa erotskim tonovima. Jedan od ovih chatbotova koji je […]

Novi AI chatbotovi: Praćenje trendova ili rizična zabava?

Novi AI chatbotovi koji su se pojavili na internetu poslednjih godina izazvali su veliko interesovanje korisnika, neki od kojih su čak tražili ovakve programe kako bi pružili online društvo ili razgovor sa erotskim tonovima.

Jedan od ovih chatbotova koji je izazvao veliku pažnju bio je CarynAI, baziran na popularnom Snapchat influenseru Caryn Marjorie. Korisnici su mogli da pristupe ovoj veštačkoj inteligenciji putem veb stranice koja je tvrdila da je „produžetak Caryninog uma“. Međutim, nedavno je otkriveno da korisnici više nemaju pristup CarynAI botu, jer je vlasnik kompanije iza ovog chatbota, Džon Majer, uhapšen pod sumnjom za pokušaj paljevine.

Ovo novo hapšenje izazvalo je kontroverze u vezi sa AI tehnologijom i njihovim mogućnostima. Postoji zabrinutost zbog toga kakve sve konverzacije mogu AI chatbotovi voditi sa korisnicima i koliko su bezbedni za upotrebu. Neke kompanije, poput OpenAI, su uvele ograničenja da bi sprečile eksplicitne razgovore između korisnika i chatbotova. Ipak, postoje startapovi koji se fokusiraju na izgradnju chatbotova koji vode provokativne razgovore.

CarynAI je bio jedan od takvih chatbotova koji je bio predstavljen kao „virtuelna devojka“ koja je obećavala „izlečenje usamljenosti“ korisnicima. Iako je prvobitno bilo najavljeno da će chatbot biti „zabavan i zavodljiv“, mnogi korisnici su primetili da bot često vodi eksplicitne razgovore.

Pitanja koja mnogi postavljaju nakon ovih događaja su: Koliko su AI chatbotovi bezbedni? Da li su ovi programi samo novi trend ili predstavljaju rizičnu zabavu? Da li kompanije treba da preduzmu mere za kontrolisanje AI chatbotova? Saznajte više o ovim pitanjima i iskusite jedinstveno virtuelno iskustvo chatbotova.