Некатегоризовано

Upotreba veštačke inteligencije za optimizaciju pretraživača (SEO)

Summary

Brojne kompanije sve više koriste veštačku inteligenciju (VI) za optimizaciju pretraživača (SEO) kako bi unapredile efikasnost svog sadržaja i ostvarile uspeh na internetu. Ove kompanije koriste inovativne strategije i taktike, kombinujući VI sa ljudskim doprinosom, kako bi postigle vrhunske rezultate. […]

Upotreba veštačke inteligencije za optimizaciju pretraživača (SEO)

Brojne kompanije sve više koriste veštačku inteligenciju (VI) za optimizaciju pretraživača (SEO) kako bi unapredile efikasnost svog sadržaja i ostvarile uspeh na internetu. Ove kompanije koriste inovativne strategije i taktike, kombinujući VI sa ljudskim doprinosom, kako bi postigle vrhunske rezultate. U daljem tekstu, predstavljamo vam tri kompanije koje su uspešno primenile VI za SEO i ostvarile značajan napredak.

1. LinkedIn – saradnički članci

LinkedIn je najpopularnija društvena mreža za poslovnu povezanost i učenje. Nedavno su pokrenuli program saradničkih članaka koji koristi VI za generisanje inicijalnog sadržaja na različite teme, koji se zatim dopunjuje stručnim perspektivama i doprinosima članova LinkedIn zajednice. Ovaj program je do sada privukao više od 1,5 miliona organskih korisnika. LinkedIn ima veliki broj mesečnih poseta pretraživačima, što potvrđuje njihovu vodeću poziciju u industriji. Takođe, saradnički članci na LinkedInu su ograničeni samo na pozvane stručnjake, što garantuje visok kvalitet sadržaja. Ovi članci donose i određene privilegije za eksponirane autore.

2. Bankrate – AI generisani sadržaj o finansijama

Bankrate je veliki sajt za finansijske savete koji se fokusira na širok spektar tema poput kreditnih kartica, uštede, kupovine nekretnina i ličnih zajmova. Sajt koristi VI za generisanje članaka ove tematike, koji se kasnije proveravaju i uređuju od strane ljudskih urednika. Iako se Bankrate bavi osetljivom tematikom finansija, stroge smernice Google-a, posebno u vezi sa stranicama o finansijama i zdravlju, garantuju visok kvalitet sadržaja. Iako Bankrate nekoliko meseci nije koristio AI za generisanje novih članaka, moramo istaći da je njihov sadržaj rangirao visoko na pretraživačima tokom 2023. godine, što pokazuje da kvalitetan i proveren sadržaj ima potencijal da rangira visoko.

3. CNET – tehnički sadržaj uz pomoć VI

CNET je jedan od najposećenijih sajtova za recenzije tehnoloških proizvoda u SAD. Sajt je stekao reputaciju kao pouzdan medijski izvor kroz svoje recenzije i vesti iz sveta tehnologije. Početkom ove godine, CNET je priznao javno da koriste ChatGPT za generisanje sadržaja uz napomenu na dnu članaka da su generisani uz pomoć VI i provereni od strane urednika. Iako postoje neke razlike u generisanju sadržaja za Bankrate i CNET, oba sajta se pridržavaju stroge provere i uređivanja sadržaja, postižući visok kvalitet rezultata.

Ove tri kompanije su uspešno iskoristile prednosti koje pruža VI za optimizaciju pretraživača. Kombinacija VI i ljudske intervencije pruža visokokvalitetan sadržaj koji rangira visoko na pretraživačima. Ovi primeri nam pokazuju koliko je bitno da se pridržavamo smernica Google pretraživača i garantujemo kvalitetan, koristan i proveren sadržaj.