Некатегоризовано

Generativna veštačka inteligencija i Oracle Fusion Cloud: Integracija za povećanje produktivnosti i vrednosti poslovanja

Summary

Generativna veštačka inteligencija (GVI) je sve prisutnija u tehnološkom svetu. Mnogi tehnološki prodavci nude rešenja zasnovana na GVI i ističu njene prednosti. Oracle Fusion Cloud HCM je u junu 2023. godine najavio uvođenje GVI u svoje mogućnosti, a prošlog meseca […]

Generativna veštačka inteligencija i Oracle Fusion Cloud: Integracija za povećanje produktivnosti i vrednosti poslovanja

Generativna veštačka inteligencija (GVI) je sve prisutnija u tehnološkom svetu. Mnogi tehnološki prodavci nude rešenja zasnovana na GVI i ističu njene prednosti. Oracle Fusion Cloud HCM je u junu 2023. godine najavio uvođenje GVI u svoje mogućnosti, a prošlog meseca su najavili dodatnih 50 načina na koje se ona može primeniti u okviru ERP, SCM i CX aplikacija, uz pomoć Oracle Cloud Infrastructure (OCI) GVI servisa.

Iako se ove vesti mogu činiti sličnim onome što drugi prodavci nude, postoje suštinske razlike u načinu na koji prodavci grade, isporučuju i određuju cenu ovih mogućnosti.

Da bismo organizacijama pomogli da bolje razumeju AI strategiju Oracle Fusion Cloud aplikacija, evo brzog pregleda načina na koji mi ugrađujemo veštačku inteligenciju u naše aplikacije i integrišemo napredne jezičke modele (LLM) za GVI.

Zasnovano na revolucionarnoj AI infrastrukturi
Oracle Fusion Cloud aplikacije koriste Oracle Cloud Infrastructure (OCI), koji je izgrađen sa jedinstvenom arhitekturom za pokretanje AI opterećenja. Njegova GPU klasterska tehnologija, sa preko 16k H100 GPUs po klasteru, i veoma niskom latencijom uz RDMA mrežu visokog propusnog opsega, dizajnirani su da obezbede visoke performanse po nižim troškovima.

Oracle je jedini tehnološki prodavac koji nudi kompletnu kolekciju Cloud aplikacija i naprednu Cloud infrastrukturu specifično dizajniranu za njihovo pokretanje. Ova jedinstvena kombinacija omogućava nam da pružimo klasičnu i generativnu AI unutar Oracle Fusion Cloud aplikacija, stvarajući kontinuiranu povratnu petlju koja, prema našem mišljenju, vozi najbrži inovacioni ciklus u industriji. Kao rezultat toga, naši klijenti mogu brzo i lako usvojiti najnovije mogućnosti AI da bi povećali produktivnost, automatizovali poslovne procese, poboljšali donošenje odluka i smanjili troškove poslovanja.

Kombinacija OCI, Oracle Fusion aplikacija i hiljade korisnika koji svakodnevno koriste naše aplikacije nam omogućava da neprekidno poboljšavamo naše AI mogućnosti i pružimo rešenja najvišeg kvaliteta.

Generativna AI sa mogućnostima visokog nivoa sigurnosti
Koristeći OCI GVI servis, koji koristi Cohere-ove jezičke modele visokog nivoa sigurnosti, mi pružamo generativne AI mogućnosti koje omogućavaju korisnicima da u potpunosti iskoriste temeljne i specijalizovane LLM-ove kako bi imali veću kontrolu nad rezultatima. Cilj je značajno smanjenje vremena koje korisnicima treba da završe zadatke, poboljšanje iskustva korisnika i zaposlenih, povećanje tačnosti uvidima iz podataka i u krajnjem slučaju, povećanje vrednosti poslovanja.

Ugrađen u poslovne tokove… bez dodatnih troškova
Kao i pristup sa klasičnom AI, verujemo da generativna AI treba da bude besprijekorno integrirana u postojeće poslovne tokove podržane Fusion aplikacijama i fokusirana na rešavanje poslovnih problema kako bi se unapredila produktivnost. Iz tog razloga sarađujemo s klijentima kako bismo utvrdili najuticajnije upotrebe generativne AI koje možemo pružiti i uključili smo ih u redovna ažuriranja koja obezbeđujemo svakog kvartala.

Vidimo da drugi prodavci predstavljaju AI kao samostalnu mogućnost za koju je potrebno imati sopstveno ime brenda ili je uvode jednostavno zbog same AI. Nasuprot tome, mi smo se potrudili da veštačku inteligenciju direktno ugradimo u korisničko iskustvo kako bi povećali produktivnost krajnjih korisnika i poboljšali iskustvo korisnika i zaposlenih. Fokusirani smo na praktične primene, od pomoći pri kreiranju opisa radnih mesta i inventara, do sažetka finansijskih izveštaja i preporuka zasnovanih na podacima. Ovako ugrađena AI donosi neviđene efikasnosti i mogućnosti na radnom mestu.

Kao što je slučaj sa klasičnom AI, generativna AI će biti dostupna korisnicima odmah kako bi je mogli iskoristiti bez potrebe za dodatnim ulaganjem u znanje o podacima ili IT infrastrukturi. Korisnici će moći istovremeno da iskoriste i nove funkcionalnosti generativne AI, bez dodatnih troškova, jer su one već uključene u njihovu postojeću pretplatu na Oracle Fusion aplikacije.

Uvek prisutan ljudski faktor
Verujemo da bi uvek trebalo da postoji prisustvo čoveka prilikom upotrebe i recenzije generativne i tradicionalne AI. Ljudi prave greške, a ni veštačka inteligencija nije imuna na greške. Međutim, kombinacija AI i ljudskog uvida može pružiti bolje rezultate nego samo jedan od njih. Na primer, generativna AI može pomoći u sažimanju rezultata rada zaposlenih tokom redovnog preglednog ciklusa na osnovu povratnih informacija prikupljenih tokom godine od strane zaposlenih, kolega ili menadžera, čime će biti uklonjeni pristrasnosti vezane za nedavna dešavanja, uzimajući u obzir i napredak i postignuća ciljeva. To je velika prednost, ali sam AI može propustiti određene suptilnosti u radu zaposlenog koje samo menadžer ili kolega mogu prepoznati. Kombinacija AI i ljudskog uvida je trenutno najbolji pristup.

Poštovanje privatnosti i bezbednosti podataka
Poštujemo preduzetničke podatke, privatnost i bezbednost podataka. Sa Oracle-ovom generativnom AI uslugom, nijedan podatak klijenta nije dat provajderima LLM-ova, drugim klijentima niti trećim stranama. Pored toga, pojedinačan korisnik je jedina entitet koja sme da koristi prilagođene modele obučene na svojim podacima. Oracle razume da su sigurnost i privatnost ključni za preduzeća.

Samo početak
Kako se generativna AI nastavlja razvijati, tako će se i naše aplikacije razvijati. Ideje i povratne informacije koje dobijamo od naših klijenata voze našu inovaciju i kontinuirano unapređenje naših Cloud rešenja.

Mi smo optimistični u pogledu potencijala veštačke inteligencije u poslovnom svetu i jedva čekamo da vidimo kako će se razvijati novi poslovni modeli i procesi u narednim godinama. Hvala svim našim klijentima koji sarađuju s nama dok gradimo budućnost poslovanja.

Za više informacija o Oracle-ovoj AI strategiji, posetite: [Oracle Artificial Intelligence](https://www.oracle.com/artificial-intelligence).