Некатегоризовано

Microsoft-ov najnoviji softver AI Copilot stiže na Windows 10

Summary

Windows 10 će dobiti novu integraciju Microsoft-ove AI tehnologije. Kompanija je objavila da će AI Copilot biti dostupan korisnicima Windows Insajder programa u nadolazećem ažuriranju. Ova tehnologija će pomoći korisnicima u interakciji sa sistemom i upravljanju dokumentima. AI Copilot će […]

Microsoft-ov najnoviji softver AI Copilot stiže na Windows 10

Windows 10 će dobiti novu integraciju Microsoft-ove AI tehnologije. Kompanija je objavila da će AI Copilot biti dostupan korisnicima Windows Insajder programa u nadolazećem ažuriranju. Ova tehnologija će pomoći korisnicima u interakciji sa sistemom i upravljanju dokumentima.

AI Copilot će se pojaviti na desnoj strani trake sa zadacima. On će vam omogućiti da postavljate pitanja veštačkoj inteligenciji, kao i da upravljate Windows funkcijama. Ono što je važno napomenuti jeste da prozor AI Copilot neće smetati pri radu na računaru, neće preklapati sadržaj radne površine niti blokirati otvorene prozore.

Odluka Microsoft-a da unapredi Windows 10 AI tehnologijom nije iznenađujuća, s obzirom da i dalje ima ogroman tržišni udeo od 69%. Iako je Windows 11 najnoviji operativni sistem kompanije, on je trenutno instaliran samo na 26% Windows uređaja.

Microsoft se može pohvaliti da je Windows 10 dostupan na preko 1 milijardi uređaja, a broj se sigurno i dalje povećava. S druge strane, Windows 11 je trenutno instaliran na 400 miliona uređaja. To objašnjava zašto je kompanija odlučila da implementira AI tehnologiju na veći broj uređaja, kako bi korisnici imali pristup najnovijim funkcionalnostima.

AI Copilot će biti pušten u promet u Severnoj Americi, kao i u delovima Azije i Južne Amerike u narednim mesecima. Microsoft preporučuje korisnicima Windows Insajdera da instaliraju najnovije novembarsko ažuriranje kako bi se pripremili za AI Copilot. Takođe, korisnici mogu omogućiti opciju da automatski dobijaju najnovija ažuriranja u Windows Update-u.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Koje su prednosti integrisanja AI Copilot-a u Windows 10?

AI Copilot omogućava korisnicima da postavljaju pitanja veštačkoj inteligenciji, upravljaju Windows funkcijama i interaguju sa dokumentima na jednostavan način. Ova integracija poboljšava korisničko iskustvo i olakšava obavljanje svakodnevnih zadataka na računaru.

Kako mogu koristiti AI Copilot na Windows 10?

AI Copilot će se pojaviti na desnoj strani trake sa zadacima. Nakon izbora, možete postavljati pitanja, koristiti funkcije veštačke inteligencije i interagovati sa dokumentima na poznatom interfejsu.

Kada će AI Copilot biti dostupan?

AI Copilot će biti dostupan korisnicima Windows Insajdera u severnoj Americi, delovima Azije i Južne Amerike tokom narednih nekoliko meseci. Preporučuje se instalacija najnovijeg novembarskog ažuriranja i omogućavanje opcije za automatska ažuriranja u Windows Update-u.