Некатегоризовано

AI Chatbot GPT-4 Pojasnio Kodiranje Pravne Etike

Summary

Popularni AI četbot GPT-4 prevazišao je većinu ambicioznih pravnika na ispitima iz pravne etike, koje gotovo svaka država zahteva za bavljenje pravom, pokazalo je novo istraživanje. Na simuliranom ispitu iz višepravne profesionalne odgovornosti (MPRE), GPT-4 je tačno odgovorio na 74% […]

AI Chatbot GPT-4 Pojasnio Kodiranje Pravne Etike

Popularni AI četbot GPT-4 prevazišao je većinu ambicioznih pravnika na ispitima iz pravne etike, koje gotovo svaka država zahteva za bavljenje pravom, pokazalo je novo istraživanje. Na simuliranom ispitu iz višepravne profesionalne odgovornosti (MPRE), GPT-4 je tačno odgovorio na 74% pitanja, u poređenju sa procenjenih 68% proseka kod ljudi koji su polagali širom zemlje, prema izveštaju koji je objavila kompanija LegalOn Technologies – koja prodaje AI softver za pregled ugovora.

„Naše istraživanje ukazuje da bi u budućnosti moguće bilo razviti AI kako bi pomogao pravnicima u poštovanju etike i funkcionisao, gde je to važno, u skladu sa profesionalnim odgovornostima pravnika“, navodi se u studiji. Ovo istraživanje pridružuje se sve većem broju istraživanja koja se bave primenom veštačke inteligencije u pravnim studijama i licenciranju advokata. Ranije istraživanje je pokazalo da je prethodna verzija GPT-4 položila, ali nije dobila sjajne ocene na ispitima na pravnom fakultetu. Još jedno recentnije istraživanje je pokazalo da GPT-4 može položiti advokatski ispit. Ranije ovog meseca, istraživači su otkrili da pristup GPT-4 poboljšava brzinu pisanja pravničkih radova, ali ne povećava kvalitet njihovog rada.

GPT-4 je veliki jezički model koji je razvila OpenAI, uz podršku kompanije Microsoft, a generiše tekst sličan ljudskom na osnovu upita korisnika. Portparol Nacionalne konferencije o ispitu za advokate, koja razvija MPRE ispit, izjavio je da ne mogu proceniti tvrdnje LegalOn izveštaja da GPT-4 može položiti njihov etički ispit. „Pravna profesija se uvek razvija u korišćenju tehnologije i nastaviće to da radi“, izjavila je portparolka Nacionalne konferencije, Sophie Martin, dodajući da „advokati imaju jedinstven skup veština koje trenutno AI nije u mogućnosti da dostigne“.

Svaka država, osim Viskonsina, zahteva od pravnika da polože MPRE, test koji se sastoji od 60 pitanja sa ponuđenim odgovorima pre nego što budu primljeni u advokaturu, uz obavezu da polože i advokatski ispit. Testirane teme obuhvataju sukob interesa, odnos između advokata i klijenata i poverljivost. Većina studenata prava polaže MPRE tokom studija.

GPT-4 se posebno dobro pokazao na pitanjima sukoba interesa, sa 91% tačnih odgovora. Takođe je tačno odgovorio na 88% pitanja u vezi odnosa klijent-advokat. Međutim, njegova preciznost se smanjila kod pitanja o komunikaciji o pravnim uslugama i čuvanju sredstava i drugih materijalnih dobara, na koje je tačno odgovorio 71% i 72% puta.

„Ovo istraživanje prvi put pokazuje da najbolji generativni modeli veštačke inteligencije mogu podjednako efikasno primenjivati etička pravila kao i ambiciozni pravnici“, navodi se u studiji.

Frequently Asked Questions (FAQ):

Q: What is GPT-4?
A: GPT-4 is a popular AI chatbot that has shown impressive performance on legal ethics exams.

Q: How well did GPT-4 perform on the simulated Multistate Professional Responsibility Exam (MPRE)?
A: GPT-4 answered 74% of the questions correctly, exceeding the average among human test takers.

Q: Can AI assist lawyers with ethical compliance?
A: According to the study, it is possible to develop AI to assist lawyers with ethical compliance in the future.

Q: What subjects are tested on the MPRE?
A: The MPRE tests subjects such as conflicts of interest, lawyer-client relationships, and confidentiality.

Q: Can GPT-4 pass the bar exam?
A: Yes, a recent study has found that GPT-4 can pass the bar exam.

Q: Did access to GPT-4 improve the quality of law students’ work?
A: No, while it improved speed on legal writing assignments, it did not bolster the quality of the work.

Q: Are attorneys’ skills currently unmatched by AI?
A: Yes, according to spokesperson Sophie Martin, attorneys possess a unique set of skills that AI cannot currently match.