Некатегоризовано

Veći broj lidera za privatnost se sve više bavi rizicima povezanim sa tehnologijom veštačke inteligencije (AI), izveštava The Wall Street Journal.

Summary

Prema izveštaju, lideri za privatnost su sve više uključeni u saradnju sa svojim timovima za sajber bezbednost i obradu podataka kako bi se rešili rizici povezani sa tehnologijom veštačke inteligencije. Stalno razvijanje AI tehnologije stvara potrebu za većom pažnjom u […]

Veći broj lidera za privatnost se sve više bavi rizicima povezanim sa tehnologijom veštačke inteligencije (AI), izveštava The Wall Street Journal.

Prema izveštaju, lideri za privatnost su sve više uključeni u saradnju sa svojim timovima za sajber bezbednost i obradu podataka kako bi se rešili rizici povezani sa tehnologijom veštačke inteligencije. Stalno razvijanje AI tehnologije stvara potrebu za većom pažnjom u očuvanju privatnosti i zaštiti podataka korisnika.

Ova saradnja dolazi u trenutku kada sve više zemalja nastoji da reguliše upotrebu veštačke inteligencije, što predstavlja izazov za kompanije sa internacionalnim proizvodima. Učesnici IAPP Europe Data Protection Congress 2023, koji se održao u Briselu, istakli su potrebu za sveobuhvatnim regulativama koje će osigurati odgovornu upotrebu AI tehnologije.

U cilju stvaranja svesnosti o važnosti regulacije AI, IAPP je pokrenuo AI Governance Center i AI Governance Dashboard, koje korisnici mogu pratiti i informisati se o najnovijim ispitivanjima i smernicama.

Lideri za privatnost imaju ključnu ulogu u obezbeđivanju etičke i sigurne upotrebe veštačke inteligencije. Njihova saradnja sa timovima za sajber bezbednost i obradu podataka omogućava da se rizici povezani sa AI identifikuju i upravljaju na efikasan način.