Некатегоризовано

Nacionalna olimpijada iz programiranja i veštačke inteligencije održaće se u Saudijskoj Arabiji

Summary

Nacionalna olimpijada iz programiranja i veštačke inteligencije za učenike osnovnih i srednjih škola održaće se u Kraljevini Saudijskoj Arabiji. Oglas je objavila Saudijska agencija za podatke i veštačku inteligenciju u partnerstvu sa Ministarstvom obrazovanja i Fondacijom Abdulaziz Ibn Saud i […]

Nacionalna olimpijada iz programiranja i veštačke inteligencije održaće se u Saudijskoj Arabiji

Nacionalna olimpijada iz programiranja i veštačke inteligencije za učenike osnovnih i srednjih škola održaće se u Kraljevini Saudijskoj Arabiji. Oglas je objavila Saudijska agencija za podatke i veštačku inteligenciju u partnerstvu sa Ministarstvom obrazovanja i Fondacijom Abdulaziz Ibn Saud i njegovih saputnika za darovitost i kreativnost.

Izabran će biti oko 300.000 učenika iz 3 miliona u Kraljevini koji će proći obuku iz programiranja i veštačke inteligencije. Prijave za olimpijadu se zatvaraju 28. novembra, a biće održana dva kruga testova – 26. i 27. januara i 23. do 27. aprila.

Dr. Amal Al-Hazzaa, generalni sekretar organizacije Mawhiba rekao je za Arab News: „Naša deca, učenici na različitim nivoima obrazovanja, postali su takmičarski nastrojeni i željni su da se prijave za razne takmičenja i olimpijade, što se pokazalo u proteklim godinama.

„Takmičenje ima nekoliko faza u kojima će naša kreativna deca u velikom broju učestvovati. Tokom finalne faze, koja je Olimpijada naučne kreativnosti, biće izabrano 35 učenika iz Kraljevine koji će predstavljati svoju zemlju na internacionalnom nivou, uključujući i Međunarodni sajam nauke i inženjeringa (ISEF).“

Oni koji žele da učestvuju mogu se prijaviti putem sledećeg linka: [link](https://www.mawhiba.org/NOPAI/Pages/default.aspx)