Connect with us

Društvo

Loparskim vatrogascima stigla nova oprema

Vatrogasna jedinica opštine Lopare dobila je vrijednu donaciju u opremi i aparatima za gašenje požara.

Poznati privrednik i humanitarac iz Njemačke Miroslav Kojadinović donirao je 140 aparata za gašenje požara, 45 kompleta oprema i 31 kacigu za vatrogasce.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić, zajedno sa saradnicima, predao je doniranu opremu i aparate Vatrogasnoj jedinici.Savić se zahvalio Kojadinoviću, za koga je istakao da je prijatelj opštine Lopare i da je to pokazao brojnim donacijama.

– Oprema je vrijedna i dobro će služiti našim vatrogascima. Vatrogasne aparate ćemo postaviti po javnim objektima na području cijele opštine, ali i u stambenim zgradama – rekao je Savić.

On je podsjetio da je u toku prošle godine Vatrogasna jedinica Lopara nabavila novo vozilo za gašenje požara vrijednosti 270.000 KM.

– Vatrogasci su uvijek na visini zadatka, konstantim ulaganjem su osposobljeni da odgovore na sve izazove u njihovom poslu – dodao je Savić.

Vatrogasna jedinica Lopare broji 14 vatrogasaca, posjeduje dva terenska vozila, autocisternu, navalno vatrogasno vozilo, razvalni alat za saobraćajni udes, 10 kompleta izolacionih aparata, tri prenosna elektro-agregata, četiri prenosne pumpe, kao i ostalu tehničku opremu neophodnu za rad.

(Srpskainfo)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Društvo