Connect with us

Društvo

Nešković: Godina velikih ulaganja u zdravstvo opštine Lopare

Godina na izmaku je bila godina velikih ulaganja u zdravstvo opštine Lopare, ocijenio je direktor Doma zdravlja Želimir Nešković.

– U ovoj godini Dom zdravlja Lopare otvorio  je objekat površine 240 metara kvadratnih koji je izgrađen sopstvenim sredstvima u iznosu od 400.000 KM, gdje će biti smješteni Centar za bazičnu rehabilitaciju i stomatološka služba –  rekao je on.

On je dodao da je u ovoj godinu nabavljen ultrazvučni aparat za širi spektar specijalističkih pregleda vrijedan 46.800 KM.

– Aparat se koristi za utrazvučne preglede stomaka, kvnih sudova vrata, donjih ekstremiteta, štitne žlijezde, kardioloških pregleda – objasnio je Nešković.

On je na današnjem prijemu za radnike, predstavnike političkog i kulturnog života opštine Lopare istakao dobru saradnju sa opštinom Lopare, majevičkom dijasporom, kao i svim privrednim subjektima.

– U okviru UNDP projekta “Zeleni ekonomski razvoj”, koji je vrijedan 78.375 KM, rekonstruisana je zgrada uprave Doma zdravlja Lopare u kojoj se nalazi  služba za labaratorijsku i biohemijsku dijagnostiku i prostorije buduće Službe za zaštitu mentalnog zdravlja. UNDP  je finansirao sa 33 odsto sredstava isto toliko i opština Lopare, a Dom zdravlja je učestvovao sa 34 odsto sopstvenih sredstava – rekao je Nešković i naveo da su urađeni i brojni drugi projekti kao i brojne akcije koje su promovisale zdrave stilove života.

Danas je na prijemu dodijeljeno 25 novogodišnjih paketića djeci radnika do deset godina starosti.

(Srpskainfo)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Društvo