Connect with us

Društvo

Uz podršku mještana i opštine Lopare porodica Lakić dobila krov nad glavom

Tročlana porodica Lakić iz Smiljevca kod Lopara uz podršku lokalne uprave i mještana dobila krovnu konstrukciju koja im je poboljšala uslove života.

Načelnik Lopara Rado Savić zajedno sa poredsjednikom Skupštine ove opštine Milenkom Ristićem posjetio je danas ovu porodicu.

Milan Lakić zahvalio se svima koji su učestvovali u ovoj akciji i dodao da je za 6.000 KM koliko je sakupljeno sredstava završena nadzida i krovna konstrukcija zajedno sa olucima.

Pokretač inicijative za pomoć Lakićima je mještanin Goran Gajić, vlasnik firme za proizvodnju jahti „Smiljevac prom“.

Gajić je objasni da je ova porodica živjela bez krovne konstukcije te da nisu mogli sami  prikupiti sredstva da to izgrade.– Naš prijatelj Milan nema stalno zaposlenje, i tada smo zajedno sa opštinom Lopare prikupili materijalna sredstva i obezbjedili blok za nadzidu i završili korvnu konstrukciju. Mještani su pomogli ali i nekoliko prijatelja koji imaju stovarišta građevinskog materijala – rekao je Gajić.

On je napomenuo da je akcija pokrenuta prije mjesec dana.

– Ovdje ćemo uraditi još ono što je preostalo, poboljšati vodosnabdijevanje, napajanje električnom energijom i druge radove koji su neophodni – najavio je Gajić.

Načelnik Lopara Rado Savić čestitao je Lakićima i zahvalio se Goranu Gajiću i svima koji su podržali ovu porodicu podsjetivši da je ova majevička opština za ovaj projekat  iz budžeta izdvojila 3.200 KM.

– Goran Gajić je primjer svima, pomaže u svim aspektima, uključen je bio u izgradnju putne infrastrukture i uređenju drugih infrastrukturnih objekata u Smiljevcu – rekao je Savić.

On je pozvao i ostale mještane da obrate pažnju na  ovakve i slične probleme i najavio da će opština Lopare pomoći i drugima kojima je pomoć neophodna.

(Srpskainfo)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Društvo