Connect with us

Društvo

Otvoren novi objekat Doma zdravlja

U Loparama je danas svečano otvoren objekat Doma zdravlja u čiju je izgradnju ova zdravstvena ustanova uložila 400.000 КM.

Novi zdravstveni objekat, površine 240 metara kvadratnih, svečanim presijecanjem vrpce otvorili su direktor ove ustanove Želimir Nešković i načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Nešković je izrazio zadovoljstvo jer je otvoren objekat u kojem će biti smješteni Centar za bazičnu rahabilitaciju i stomatološka služba.

„Ovo je jedan u nizu projekata koje sprovodimo u ovoj godini. Izgradili smo i parking-prostor površine 1.100 metara kvadratnih, a nabavili smo dva sanitetska vozila u prethodnoj godini“, podsjetio je Nešković.

On je istakao da Dom zdravlja ima veliku podršku opštine Lopare i majevičke dijaspore.

„Dom zdravlja Lopare godinama posluje u suficitu“, istakao je Nešković i dodao da ova zdravstvena ustanova ima 10.500 korisnika zdravstvenih usluga.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je direktoru i svim zaposlenim radnicima ove zdravstvene ustanove, koji su primjer dobrog rada.

„Nabavljeno je dosta savremene medicinske opreme koja će koristiti u pružanju što kvalitetnije zdravstvena zaštite stanovništvu majevičkog kraja“, kaže Savić.

On je najavio podršku opštine Lopare i u narednom periodu svim projektima koji se odnose na poboljšanje zdravstvnih usluga.

Dom zdravlja Lopare je, nakon osveštanja novosagrađenog objekta, lomljenjem slavskog kolača proslavio i krsnu slavu Svetog mučenika Agatonika -Arlijevdan.

Svečanom otvaranju novosagrađenog objekta prisustvovao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Vukota Govedarica, narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske Đorđe Popović, predstavnici zdravstvenih ustanova Bijeljine, Ugljevika, brojni privrednici majevičkog kraja i drugi brojni gosti.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Društvo