Connect with us

Društvo

Završen projekat Doma zdravlja Lopare vrijedan 400.000 KM

U okviru Doma zdravlja Lopare završena je izgradnja objekta, površine 240 metara kvadratnih, u šta je uloženo 400.000 KM vlastitih sredstava ove zdravstene ustanove, rekao je Srni direktor Doma zdravlja Želimir Nešković.

Nešković je rekao da će u novi objekat biti smješteni Centar za bazičnu rehabilitaciju i stomatologija, a svečano otvaranje planirano je za 4. septembar, kada Dom zdravlja Lopare proslavlja krsnu slavu – Svetog mučenika Agatonika.

„Izgradnjom Centra za bazičnu rehabilitaciju završili smo jedan od najznačajnijih projekata od kako postoji Dom zdravlja u Loparama i naši zdravstveni osiguranici više neće morati da koriste ove usluge u drugim zdravstvenim ustanovama“, rekao je Nešković.

On je dodao da je u krugu Doma zdravlja uređeno i 800 metara kvadratnih parking prostora, te završeni radovi na fasadi.

„Završena je gradnja objekta u kome su smješteni garažni prostor za sanitetska vozila i mrtvačnica, privodimo kraju rekonstrukciju objekta u kojem je smješten arhiv i vešeraj, a vozni park je zanovljen nabavkom dva sanitetska vozila“, naveo je Nešković.

Prema njegovim riječima, u Domu zdravlja Lopare u funkciji je novi, savremeni ultrazvučni aparat za širi spektar specijalističkih pregleda koji je nabavljen u ovoj godini, čime su poboljšane zdrvastvene usluge građanima.

Dom zdravlja Lopare pruža usluge za 10.000 osiguranika, a zapošljava 67 radnika.

U okviru ove zdravstvene ustanove radi sedam timova porodične medicine, Služba hitne pomoći, službe za laboratorijsku i biohemijsku dijagnostiku, radiološku dijagnostiku, Higijensko-epidemiološka služba, stomatologija i ambulante porodične medicine u Priboju, Mrtvici i Bobetinom Brdu.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Društvo