Connect with us

Društvo

Novih 920 metara asfalta u Peljavama

U loparskom mjestu Peljave u toku je asfaltiranje 920 metara puta za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 50.000 КM.

Načelnik Lopara Rado Savić posjetio je danas radilište u zaseoku Delići-Mirkovići i pohvalio mještane koji su sufinansirali radove.

„Opština Lopare finansirala je asfaltiranje 550 metara glavnog puta, za šta je iz budžeta izdvojeno 50.000 КM, dok su mještani pristupne puteve u dužini od 370 metara sami finansirali“, rekao je Savić novinarima.

On ja najavio da će do kraja godine u Loparama biti asfaltirano još pet kilometara puteva, posebno u ruralnim područjima Кonjikovića, Milinog Sela, Podgore i u drugim mjesnim zajednicama.

Mještanin Кrsta Mirković rekao je novinarima da im asfalt znači mnogo, s obzirom na to da su do sada koristili makadamski put.

„Pogotovo u zimskim uslovima dobro će nam doći novi asfalt jer se nalazimo na brdovitom terenu i lakše će biti čišćenje snijega, a time i olakšan život na selu“, rekao je Mirković.

Ostoja Mirković, koji živi i radi u Austriji, a trenutno je na odmoru u rodnim Peljavama, istakao je da uređenje infrastrukture utiče i na privlačenje ljudi iz dijaspore da se vraćaju svojim ognjištima.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

More in Društvo