Connect with us

Dešavanja

Nešković: Ultrazvučni aparat nam je potreban zbog većeg broja oboljelih

Dom zdravlja Lopare pripredio je “Veče zahvalnosti donatorima”, odnosno upriličio večeru na kojoj su podijeljene zahvalnice za sve one koji su pomogli da se nabavi novi ultrazvučni aparat.

Direktor ove zdravstvena ustanove Želimir Nešković rekao je da je nabavljen savremeni ultrazvučni aparat za širi spektar specijalističkih pregleda vrijedan 46.800 KM. Nešković je dodjelio zahvalnice svim donatorima.

– Aparat se koristi za utrazvučne preglede trbuha, kvnih sudova vrata, donjih ekstremiteta, štitne žijezde, karioloških pregleda – objasnio je Nešković.

On je naglasio da je ultrazvučni aparat potreban, jer je u današnje vrijeme povećan broj oboljelih od malignih bolesti.

– Planirali smo da za nabavku aparata od donatora prikupimo trećinu sredstava ali je taj iznos već sada premašio polovinu, i svim pojedincima i firmama smo neizmjerno zahvalni što su se odazvali našoj akciji kako bi stanovnici majevičkog kraja imali što bolje i kvalitetnije zdravstvene usluge – rekao je Nešković.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić istakao je da je ovo veoma korisna akcija za sve stanovnike ove majevičke opštine.

– Kada je u pitanju primarni nivo zdravstvene zaštite ovaj aparat će pokriti te potrebe i koristiće našim građanima – naveo je Savić.

On je podsjetio da je Dom zdravlja Lopare uradio dosta dobrih projekata u ovoj i prethodnoj godini.

– U ovom mjesece je okviru UNDP projekta “Zeleni ekonomski razvoj”, koji je vrijedan 78.375 KM rekonstruisana je zgrada uprave Doma zdravlja Lopare, služba za labaratorijsku i biohemijsku dijagnostiku i prostorije buduće Službe za zaštitu mentalnog zdravlja u kojoj je opština Lopare učestvovala sa trećinom materijalnih sredstava – dodao je Savić.On je najavio još snažniju podršku Domu zdravlja Lopare, koja je prema njegovim riječima, primjer dobrog rada u Republici Srpskoj.

Donatorskoj večeri prisustvovao je Miroslav Kojadinović, privrednik i humanitarac iz Njemačke, a sa njim zajedno u ovoj opštini borave predstavnici njemačkih firmi „Doktor Daldrop plus Huber“, „Domatek“, „Inotek“, „Forster Keltetehnik“ i Zlatko Kojadinović koji su donirali 20.000 KM za ultrazvučni aparat.

Kojadinović je naglasio da se u Loparama osjeća kao kod svoje kuće te da veoma rado dolazi u ovu opštinu ističući odličnu saradnju sa lokalnom upravom.

– Veoma rado učestvujem u humanitarnim akcijama, posebno kada se pomaže na ovaj način jer ovaj aparat će pomoći u preventivi da se otkriju bolesti i spasu ljudski životi – rekao je Kojadinović.

Miroslav Kojadinović je dobitnik Zlatne značke opštine Lopare za doprinos i pomoć koja mu je uručena za krsnu slavu – Đurđevdan.

U ime donatora obratio se predsjednik Upravnog odbora Kompanije „Tehnički remont Bratunac“ Ljubomir Borovčanin.

– Ovo je značajna akcija, a ljudi koji vode ovu opštinu rade to na jedan ispravan način, a mi smo to prepoznali i rado smo se uključili u akciju – rekao je Borovčanin koji je i penzionisani general MUP Republike Srpske.

Dom zdravlja Lopare pruža usluge za 10.000 osiguranika, a zapošljava 67 radnika.

(Srpskainfo)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Dešavanja