Connect with us

Dešavanja

Savić uručio povelje opštine Lopare Šaroviću i generalu Zecu

Povelje opštine Lopare, povodom krsne slave Đurđevdana, dodijeljene su ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirku Šaroviću i generalu Vojske Republike Srpske Momiru Zecu.

Na večerašnjoj Svečanoj sjednici opštine Lopare Šaroviću je dodijeljena Povelja za doprinos razvoju privrednog, obrazovnog i kulturnog života opštine Lopare, a generalu Zecu za poseban doprinos u očuvanju Majevice i stvaranju Republike Srpske.

Načelnik ove majevičke opštine Rado Savić istakao je rezultate i dostignuća ove opštine u proteklih godinu dana, te najavio nove projekte.

– U proteklom periodu urađeno je 10 kilometara asfaltnog puta, sanirana su klizišta i izgrađeno je 11 stambenih jedinica porodicama koje su stradale u klizištima, u toku je priprema za izgradnju još 29 kuća što će činiti od 2015. godine ukupno 100 novoizgrađenih kuća u Loparama onima kojima su srušeni domovi u klizištima – istakao je Savić.

On je govoreći o radu i postignutim rezultatima naglasio dobar rad Doma zdravlja Lopare koji posluje sa suficitom, a koji će u ovoj godini završiti gradnju  objekta u  kome će biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i mentalno zdravlje.

– Privredni subjekti na području Lopare dobro posluju i  svi su izvozno orijentisani. Otvoren je i novi pogon firme „Smart sistem“ čiji je vlasnik naš zemljak iz dijaspore a u toku ljeta će biti otvoren sportski cenatar „Bazeni“ čiji je investitor takođe naš Majevičanin iz dijaspore – rekao je Savić u govoru.

Savić je najavio kao prioritetne projekat izletišta na „Busiji“, izgradnju Sportske sale i poboljšanja vodosnabdijavanja u ovoj majevičkoj opštini.

Hram Pokrova Presvete Bogorodice, koji ove godine obilježava dvije decenije, dobitnik je Zlatne značke opštine Lopare. Ruski general Mihail Pavlovič Lavranenko dobitnik je Zlatne značke za doprinos miru i očuvanju pravoslavlja na Majevici, a Robert Priler iz Njemačke za humanitarni rad. Zlatne značke dodijeljene su Stevi Mitriću i Nikoli Grujiću iz oblasti obrazovanja, kao i Čedi Rikanoviću za sportski rad.

Za doprinos u razvoju i unapređenju opštine Lopare, zlatne značke  dodijeljene su zamjeniku ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Predragu Joviću i Milanku Tošiću iz Lopara.

Zahvalnice opštine Lopare dodijeljene su Goranu Gajiću za istaknuti rad i doprinos u radu i razvoju mjesnih zajednica, preduzeću “SAS” iz Priboja i Goranu Tasovcu za humanitarni rad, Marku Joviću za razvoj pčelarstva, Adamu Kneževiću za društveno-politički rad i Nikoli Stanojeviću za poljoprivredu.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

More in Dešavanja