Connect with us

Dešavanja

Savić: Srpska – garant slobode

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izjavio je na večerašnjem prijemu uoči Dana Republike da je Srpska veliko dostignuće srpskog naroda i garant njegove slobode.

„Srpsku je potrebno dograditi kao pravnu državu, ekonomski ojačati i demografski učiniti stabilnom da bi mogla da se kreće zacrtanim putem“, rekao je Savić.

Na prijemu za predstavnike privrednog i društvenog života u Loparama i majevičke dijaspore, koji je održan u Centru za kulturu, Savić je ocijenio da je protekla godina bila veoma uspješna za ovu opštinu i da je dosta urađeno u svim društvenim segmentima.

„Možemo se pohvaliti sa novih 10 kilometara asfaltiranih puteva, poboljšanim vodosnabdijevanjem, sa uvođenjem novih zdravstvenih usluga i nabavkom dva sanitetska vozila i savremenih medicinskih aparata, nabavkom dodatna dva vatrogasna vozila, renoviranim ddječijim vrtićem i školama“, naveo je načelnik opštine.

Savić je kao prekretnicu u napretku lokalne zajednice označio otvaranje privrednih subjekata i stvaranje radnih mjesta, ističući da je to garant opstanka stanovništva majevičkog kraja.

Prema njegovim riječima, 392 lica dobila su zaposlenje u Loparama u proteklih godinu i po, a dosta je urađeno i u kulturi, sportu i društvenim djelatnostima.

„Organizovali smo brojne manifestacije, od Likovnog sabora do Dana dijaspore, a naš odbojkaški klub osvojio je titulu šampiona Republike Srpske“, naveo je Savić i najavio nastavak izgradnje opštine Lopare i otvaranje novih radnih mjesta u privredi.

Načelnik Lopara poželio je svim građanima Republike Srpske ličnu sreću i puno uspjeha, ocjenjujući da će tako živjeti i napredovati i Republika Srpska.

Arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović rekao je na prijemu da je sadašnjim generacijama Srba pripala čast da slave dan rođenja Republike Srpske, ali i obaveza da je čuvaju kao svetinju za koju su dati životi boraca.

„Najveći dar je da mir Božiji zavlada u Srpskoj, kroz naše porodice, među supružnicima, u našim domovima, u punim kolijevkama, da tako darujemo našu Republiku Srpsku i da žrtva srpskih boraca ne bude uzaludna“, poručio je Jović.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić ocijenio je da su dobrim radom odbornici dali doprinos napretku lokalne zajednice, a Dan Republike čestitao je i narodni poslanik iz Lopara Đorđe Popović, koji je poželio svekoliki boljitak za ovu opštinu i cijelu Republiku Srpsku.

Povodom Dana Republike rukovodstvo opštine Lopare odalo je počast i položilo cvijeće u Spomen-sobi za 242 poginula borca Vojske Republike Srpske iz ove opštine, a prikazana je i izložba ratnih fotografija majevičkih brigada.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Dešavanja