Connect with us

Dešavanja

Prva zgrada u Loparama nakon 15 godina

Foto: SRNA

Nakon 15 godina u Loparama je izgrađena prva stambena zgrada. Investitor je Stojan Stevanović iz Švajcarske, koji kaže da mu je cilj da što više iseljenika ovog podmajevičkog kraja vrati iz inostranstva i osigura im udoban dom u domovini.

Novoizgrađeni objekat u centru podmajeviče opštine raspolaže sa 36 stanova na 5 spratova, površine od 34 do 63 metra kvadratna, te poslovnim prostorom površine 402 kvadrata.

„Svi stanovi su namijenjeni za prodaju svim našim ljudima koji žele da se vrate iz inostranstva. Gradnja je počela prije godinu i po dana i sa nekim zakašnjenjem od 4-5 mjeseci uspjeli smo sve da uradimo. Zaista sam ponosan“, kaže Stevanović.

Podršku prilikom izgradnje, investitoru je pružila i uprava opštine Lopare.

„Mi smo zajedno sa investitorom radili. Opština je bila angažovana na poslovima obezbjeđivanja parcele za izgradnju. Radilo se na rušenju nekih objekata koji su smetali. Radi se o poslovima koji su koštali oko 50 hiljada KM“, ističe načelnik opštine Rado Savić.

Ovo nije jedini projekat koji ovaj uspješni biznismen realizuje u rodnim Loparama. U narednom periodu planirana su značajna ulaganja, u cilju poboljšanja standarda života sugrađana i pružanja mogućnosti za rad kako omladina ne bi odlazila iz ovog mjesta.

(BN)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Dešavanja