Kategorije
Društvo

U Loparama više prvačića nego lani

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je učenicima i prosvjetnim radnicima sa područja ove majevičke opštine početak nove školske godine.

-Želim vam sreću, uspjeh i radost tokom svih narednih školskih dana, da stičete nova znanja i da, kao i do sada zapaženim rezultatima na najbolji mogući način prezentujete naše Lopare-rekao je Savić čestitajući.

On je posebne čestitike uputio đacima prvacima, koji po prvi put kreću u školu i naglasio da danas započinju najljepši period svog života.

Savić je danas , tradicionalno prvog školskog dana posjetio Osnovnu školu „Sveti Sava“ i prvačićima dođelio školske rekvizite.

Savić je izrazio zadovoljstvo jer je u ovu školsku godinu na području opštine Lopare upisano 11 prvačića više nego lani.

U školsku 2019/2020 godinu u tri osnovne škole na području opštine Lopare upisano je 650 učenika od čega je 67 đaka prvačića, dok je u srednjoškolski centar upisano 225 učenika.

-Opština Lopare potpisala je ugovor sa firmom „Teromelektro oprema“ o stipendiranju učenika bravarskog smjera koji će svakog mjeseca dobijati po 50 КM, i to je jedan u nizu projekata kojim podržavamo škole i učenike- naveo je Savić.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu lokalna zajednica uradila mnogo na opremanju škola i najavio dalju podršku.

(Srna)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.