Connect with us

Privreda

Savić: Uspješno učešće Lopara na Samitu poslovne dijaspore u Cirihu

Načelnik opštine Lopare Rado Savić ocijenio je uspješnim učešće ove majevičke opštine na Samitu poslovne dijaspore “Ekspo 2018” u Cirihu.

– Na ovogodišnjem samitu našu lokalnu zajednicu predstavljaju moderna destilerija “Epoha” i firma “Đokić metal” koja je plod saradnje sa dijasporom, a na posebnom štandu predstavili smo opštinu Lopare i njene potencijale, te određene privredne subjekte – rekao je Savić novinarima.

On je nampomenuo da je privredni forum Srbije, Republike Srpske i Švajcarske, koji se dešava paralelno sa samitom poslovne dijaspore, odličan primjer kako treba da se povezuje privreda ovih zemalja.

– U narednom periodu treba još više opština i gradova iz Republike Srpske da uključimo, pokažemo i predstavimo u Švajcarskoj, jer onaj ko se povezuje i pronalazi partnere može da poboljša privredu i pokrene otvaranje novih radnih mjesta – rekao je Savić.

Prema Savićevim riječima, opština Lopare sarađuje od 2010. godine sa dijasporom i ta saradnja dala je konkretne rezultate u otvaranju nekoliko privrednih pogona koji svoje proizvode plasiraju na evropska tržišta.

– Važno je pomoći dijaspori da očuva kulturu i tradiciju, kao i tradicionalne vrijednosti svog kraja koji će na najbolji mogući način prikazati drugim narodima i kulturama – rekao je Savić.

On je podsjetio da opština Lopare učestvuje na ovom samitu već treću godinu.

Na dvodnevnom skupu u Cirihu, koji je otvoren juče, prisutno je 40 izlagača iz Srbije, Republike Srpske i dijaspore, kao i stotinu učesnika ekonomskog poslovnog foruma.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Advertisement

Facebook

Vremenska progonoza

Lopare
20°
clear sky
humidity: 56%
H 19 • L 16
24°
Mon
15°
Tue
22°
Wed
18°
Thu

More in Privreda