Connect with us

Privreda

Savić: „Termal“ je primjer dobrog poslovanja

Načelnik opštine Lopare Rado Savić i vlasnik lokalne fabrike za proizvodnju radijatora i kotlova na pelet „Termal int“ Fikret Lović danas su svečano pustili u rad pogon za proizvodnju radijatora vrijedan milion maraka.

Savić je rekao novinarima je da je, godinu dana nakon ponovnog pokretanja farbike „Termal int“, krenula i primarna proizvodnja radijatora, jedina u BiH.

„Otvaranje ovog pogona i rad fabrike garancija je razvoja majevičkog kraja, jer zapošljava domaće stanovništvo“, istakao je Savić.

On je dodao da „Termal int“, kroz društveno odgovorno poslovanje u zajednici, pomože i brojne društvene aktivnosti, kulturu i sport u Loparama.

Vlasnik fabrike Fikret Lović istakao je dobru saradnju sa opštinskom upravom i najavio otvaranje novog pogona za proizvodnju peleta, koji se koristi kao ogrevni materijal.

„Zapošljavamo 76 radnika, a proširivanjem fabrike povećaćemo i broj zaposlenih“, najavio je on.

Direktor fabrike Mahir Hamzić rekao je novinarima da je u „Termal int“ do sada uloženo dva miliona maraka.

„Sam pogon za proizvodnju radijatora, koji podrazumijeva remont stare linije za proizvodnju radijatora, nabavku nove linije za farbanje, lakiranje i potapanje, uloženo je milion maraka“, naveo je Hamzić.

Nakon višegodišnje pauze u radu, opština Lopare je pronašla strateškog partnera, firmu „Lafat“ iz Kalesije, koja je kupila fabriku u stečaju i obnovila proizvodnju u sadašnjoj fabrici „Temral int“.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Advertisement

Facebook

Vremenska progonoza

Lopare
24°
light rain
humidity: 78%
wind: 2m/s N
H 24 • L 22
33°
Sat
33°
Sun
30°
Mon
33°
Tue

More in Privreda