Connect with us

Sport

Druženje mladih iz Lopara i Brčkog

Načelnik opštine Lopare Rado Savić otvorio je danas takmičenje polaznika školica sporta iz Lopara i Brčkog koje je organizovano u okviru projekta „Pro-budućnost“, čiji je cilj pomirenje, izgradnja mira unutar i među zajednicama u BiH koje su podijeljene po entitetskim linijama.

Savić je rekao da je opština Lopare sa još nekoliko lokalnih zajednica iz Federacije BiH i Republike Srpske uključena u ovaj projekat, čiji je cilj rad na pomirenju i31 na stvaranju boljeg ambijenta u kome će odrastati mlađe generacije.

„Danas smo domaćini polaznicima Školice sporta `Talent` iz Brčkog koja će se sa djecom iz Školice `Zdravo dijete` iz Lopara kroz igru baviti sportom, vježbati i učiti zdravom životu“, rekao je Savić novinarima i dodao da će i u narednom periodu ova opština podržavati ovakve i slične projekte.

Trener loparske školice Teodor Bojić rekao je da je u planu i kolektivno druženje sa školicama sporta iz Tuzle, Ugljevika i Brčkog.

U okviru projekta „Pro-budućnost“ mladi imaju priliku da učestvuju u treninzima, aktivnostima liderstva, mirovnim kampovima i konferencijama.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Advertisement

Facebook

Vremenska progonoza

Lopare
11°
clear sky
humidity: 53%
H 10 • L 7
11°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
10°
Wed

More in Sport