Connect with us

Privreda

Termal vraća stari sjaj

Nekadašnji najveći proizvođač pločastih radijatora u BiH na putu je potpunog oporavka i povratka stare slave. „Termal“ je prije rata svoje proizvode plasirao na tržišta bivše Jugoslavije, Austrije i Njemačke.

Nakon višegodišnje pauze u radu preduzeće je obnovilo svoju proizvodnju zahvaljujući firmi „Lafat Komerc“ iz Kalesije koja je kupila „Termal“ u stečaju i užurbano obnavlja proizvodnju. Već se uveliko krenulo sa proizvodnjom kotlova na pelet i cisterni za ulje i gorivo koje su, kako nam je rekao direktor Termala Mahir Hamzić, uglavnom namijenjene za izvoz u Holandiju.

U „Termalu“ već radi oko 60 radnika, a do kraja februara 2018. godine zaposliće se još oko 80 novih radnika, rekao je Hamzić. Do tada bi trebalo da se završe dvije nove hale. Jedna će služiti za proizvodnju peleta, a u drugu će se izmjestiti proizvodnja peći i cisterni.

Nakon toga oslobodiće se se stara hala u kojoj se obnavljaju linije za proizvodnju radijatora. Tu će se instalirati i nova lakirnica i nakon toga će se krenuti sa proizvodnjom radijatora.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Advertisement

Facebook

Vremenska progonoza

Lopare
24°
light rain
humidity: 78%
wind: 2m/s N
H 24 • L 22
33°
Sat
33°
Sun
30°
Mon
33°
Tue

More in Privreda