Игре

The GTA Trilogy Definitive Edition: Not a Recommended Purchase in 2023 and Beyond

Summary

The GTA Trilogy Definitive Edition, koja uključuje unapređene verzije Grand Theft Auto III, Vice City i San Andreas, nije preporučena kupovina u 2023. godini i kasnije. Iako su remasteri doneli neka poboljšanja u odnosu na prvobitno izdanje, postoje značajne greške […]

The GTA Trilogy Definitive Edition: Not a Recommended Purchase in 2023 and Beyond

The GTA Trilogy Definitive Edition, koja uključuje unapređene verzije Grand Theft Auto III, Vice City i San Andreas, nije preporučena kupovina u 2023. godini i kasnije. Iako su remasteri doneli neka poboljšanja u odnosu na prvobitno izdanje, postoje značajne greške koje ne mogu biti zanemarene.

Jedna od glavnih kritika Definitive Edition-a su kontroverzna grafika. Dok su okruženja unapređena i izgledaju dobro, modeli likova često izgledaju loše i zastarelo za modernizovanu igru.

Drugi problem je nedostatak podrške za modove. Originalne verzije ovih igara imale su živahnu zajednicu modifikacija, ali remasteri ne podržavaju modove. Ovo je posebno problematično jer su originalni naslovi povučeni sa uobičajenih digitalnih prodavnica poput Steama, što otežava pristup boljim verzijama igara.

Remasteri takođe pate od lenjog povećanja veštačke inteligencije, što rezultuje lošim izgledom nekih objekata i tekstura, posebno kada je tekst uključen. Takođe su uvedene nove greške u remasterima, što dodaje loše iskustvo igračima.

Osim toga, Definitive Edition ima smanjenje kvaliteta u određenim oblastima, kao što su manje vremenskih ciklusa u San Andreasu i uklanjanje šifri i pesama. Visoka cena od 59,99 dolara za neinspirativne remastere dodatno odvraća potencijalne kupce.

Rockstar Games je objavio nekoliko ažuriranja za remaster, ali nema vesti o budućim promenama nakon 2023. godine. Ukoliko se ne naprave značajna poboljšanja, preporučuje se izbegavanje GTA Trilogy Definitive Edition-a i umesto toga oslanjanje na besplatne modove za originalne igre kako bi se poboljšalo gejming iskustvo.