Игре

Fallen Planet Studios osigurao investiciju od £500.000 od strane River Capital-a

Summary

Fallen Planet Studios, kompanija za virtuelnu realnost (VR) bazirana u Southportu, osigurala je investiciju od £500.000 od strane River Capital-a. Kompanija, osnovana 2013. godine, specijalizovana je za taktilne interfejse i interaktivna okruženja i ima snažne veze sa glavnim platformama kao […]

Fallen Planet Studios osigurao investiciju od £500.000 od strane River Capital-a

Fallen Planet Studios, kompanija za virtuelnu realnost (VR) bazirana u Southportu, osigurala je investiciju od £500.000 od strane River Capital-a. Kompanija, osnovana 2013. godine, specijalizovana je za taktilne interfejse i interaktivna okruženja i ima snažne veze sa glavnim platformama kao što su Sony i Meta.

Investicija od strane River Capital-a će biti korišćena za podršku razvoju novih naslova u kojima veštačka inteligencija (AI) ima ključnu ulogu. Fallen Planet Studios ima za cilj da ubrza implementaciju AI tehnologija u svoj razvojni proces igara, poboljšavajući svoje alate i unapređujući iskustva igrača kroz dragocene informacije o njima.

Investiciju su podržali pravnici Daniel Hayhurst iz Brabners-a i Will Carlyle iz Sheridans-a. Izvršni direktor Fallen Planet Studios-a, Alex Moretti, izrazio je uzbuđenje zbog partnerstva i prilika koje ono pruža. On je izjavio da je kompanija posvećena inovacijama i pružanju izuzetnih igara i usluga globalnoj XR zajednici.

David Walters, investicioni direktor u fond: AI, pohvalio je Fallen Planet Studios kao pione u korišćenju AI tehnologija u sektoru igara i istakao sve veći uticaj AI na grafički i funkcionalni razvoj. Takođe je spomenuo mogućnosti rasta koje pružaju lansiranje novih hardvera od strane Meta i Apple-a.

Investicija u Fallen Planet Studios dolazi u zauzetom periodu za River Capital, uključujući lansiranje novog fonda za privatni ekvitet Severozapadne Engleske i nedavnu podršku za MBO kompanije Barons Contract Furniture.