Игре

Valve se vraća na MR12 u Counter-Strike 2, ali i dalje postoje brige u vezi ekonomije igre

Summary

Nedavna odluka kompanije Valve da se vrati na MR12 u Counter-Strike 2 izazvala je mnogo pitanja među fanovima. Ipak, jedan članak objavljen od strane HLTV-a otkriva razmišljanja developera. Članak uključuje grafikon koji prikazuje prosečno trajanje punih CS:GO BO3 mečeva, uključujući […]

Valve se vraća na MR12 u Counter-Strike 2, ali i dalje postoje brige u vezi ekonomije igre

Nedavna odluka kompanije Valve da se vrati na MR12 u Counter-Strike 2 izazvala je mnogo pitanja među fanovima. Ipak, jedan članak objavljen od strane HLTV-a otkriva razmišljanja developera. Članak uključuje grafikon koji prikazuje prosečno trajanje punih CS:GO BO3 mečeva, uključujući reklame. Iznenadjujuće je da ovi mečevi traju duže od fudbala, fudbala, bejzbola i čak i VALORANT BO3 mečeva.

Prema podacima, prosečno trajanje CS:GO BO3 meča je oko tri sata i 29 minuta, dok dvomečeve traju otprilike dva sata i 15 minuta. U poređenju, VALORANT, koji već koristi MR12, ima prosečno trajanje BO3 mečeva od dva sata i 51 minut, dok dvomečevi traju samo jedan sat i 44 minuta.

HLTV je prikupio ove informacije iz 38 plejof mapa na IEM Cologne 2023, BLAST Spring Final i BLAST.tv Paris Major za CS:GO, kao i iz VALORANT Champions 2023 za VALORANT. Zaključak je jasan: CS:GO BO3 mečevi su suviše dugi i mogu dovesti do dosade za gledaoce, negativno utičući na gledanost.

Iako mnogi igrači podržavaju prelazak na MR12, neki profesionalci, poput ropza, veruju da su potrebne dodatne izmene u ekonomiji kako bi ova promena efektivno funkcionisala. Vredno je napomenuti da HLTV pominje kako se trajanje mečeva povećalo od kada su pre nekoliko godina podešeni određeni tajmeri za runde i eksploziju bombe. Dodatno, ekonomska ažuriranja u martu 2019. rezultirala su manje eco runda i više rundi koje traju duže.

Zaključno, dok je saglasnost igrača, stručnjaka i profesionalaca da je MR12 pravi put za Counter-Strike 2, brinuće ostaju u vezi sa stanjem ekonomije igre. Neophodno je obezbediti da se neophodne izmene sprovedu kako bi se efikasno podržale ove promene.