Игре

Steam obeležava 20. godišnjicu uz specijalni događaj i popuste

Summary

Valve-ova digitalna platforma za PC igre, Steam, postigla je značajan domet dok obeležava svoju 20. godišnjicu. Kako bi obeležili ovu priliku, kompanija je pokrenula poseban događaj povodom 20. godišnjice koji uključuje značajne popuste na Valve-ove sopstvene naslove, izuzev Half-Life: Alyx. […]

Steam obeležava 20. godišnjicu uz specijalni događaj i popuste

Valve-ova digitalna platforma za PC igre, Steam, postigla je značajan domet dok obeležava svoju 20. godišnjicu. Kako bi obeležili ovu priliku, kompanija je pokrenula poseban događaj povodom 20. godišnjice koji uključuje značajne popuste na Valve-ove sopstvene naslove, izuzev Half-Life: Alyx. Pored toga, Steam je objavio zahvalni video na YouTube-u koji izražava zahvalnost svojim korisnicima.

Steam je takođe kreirao posebnu stranicu na svojoj prodavnici koja prikazuje najprodavaniji naslov svake godine otkako je dostupan, počevši od 2003. godine. Ova mogućnost pruža nostalgiju za korisnike Steama koji ga dugo koriste.

Od svog lansiranja 2003. godine, Steam je imao ključnu ulogu u revoluciji digitalne distribucije igara. Iako je platforma prvobitno doživela otpor zbog zahteva da korisnici imaju Steam nalog i internet konekciju kako bi igrali Half-Life 2, uspela je da prevaziđe ove prepreke i postane jedan od najpoznatijih i najviše hvaljenih naslova u istoriji gejminga. Ovaj uspeh je pomogao Steamu da privuče veliki broj korisnika i proširi svoju ponudu tako što je uspostavio partnerstva sa više izdavača i razvojnih timova.

Uprkos konkurenciji drugih gejming platformi kao što su Epic Games, GOG, Ubisoft i Microsoft, Steam je i dalje dominantan na tržištu PC igara. Okupio je ogromnu biblioteku s desetinama hiljada igara i postao je prepoznatljivo ime u pop kulturi gejminga.

Predanost Valve-a gejming zajednici dalje se ogleda u razvoju hardvera, uključujući popularni Steam Deck, sa planovima za dodatne iteracije u budućnosti. Uspeh Steama može se pripisati ogromnoj biblioteci igara, čestim rasprodajama i popustima, kao i integraciji u pop kulturu gejminga.