Игре

Valve Slavi 20. godišnjicu Steam platforme s putovanjem kroz uspomene

Summary

Valve, tvorac Steama, najveće distribucijske platforme za PC igre, slavi 20. godišnjicu platforme putovanjem kroz uspomene. Da bi obilježio ovaj jubilej, Valve je redizajnirao početnu stranicu Steama u originalnu zelenu boju i objavio vremensku liniju koja prikazuje dostignuća Steama kroz […]

Valve Slavi 20. godišnjicu Steam platforme s putovanjem kroz uspomene

Valve, tvorac Steama, najveće distribucijske platforme za PC igre, slavi 20. godišnjicu platforme putovanjem kroz uspomene. Da bi obilježio ovaj jubilej, Valve je redizajnirao početnu stranicu Steama u originalnu zelenu boju i objavio vremensku liniju koja prikazuje dostignuća Steama kroz godine. Ova proslava je oduševila fanove, posebno one dugootpadne serije Portal i Half-Life.

Vremenska linija pruža pregled svake godine od 2003. do danas, ističući ključne trenutke, značajne događaje i važne igre objavljene na platformi. No ono što zaista oduševljava fanove su prateće grafike za svaku godinu. Ove grafike kombinuju omiljene Valve likove sa ikoničnim trenucima iz popularne kulture, kao što su filmovi i memovi. Jedan primjer je grafika za 2018. godinu, u kojoj Portal protagonist Chell humoristično pita Wheatleya da svira „Despacito“, aludirajući na popularni mem „This is so sad Alexa play Despacito“.

Ostali vrhunci uključuju G-Man iz Half-Life-a koji rekreira viralni mem „Grant Gustin pored Oliver Queenovog groba“, GLaDOS iz Portala sa pikseliranim duginim tragom koji podsjeća na Nyan Cat, i Spy iz Team Fortress 2 koji nosi čuvenu plavu i crnu/bijelu i zlatnu haljinu. Dodatno, Valve uključuje namigu za svoju nadolazeću igru ​​Counter-Strike 2, s lukavom referencom na „Barbie and Ken mugshot“.

Neki od ovih umetničkih dela, uključujući Counter-Strike 2/Barbie mem, mogu se besplatno dobiti u Steampoints prodavnici. Ova proslava služi kao podsetnik da Valve nije zaboravio voljene franšize koje su oblikovale njegov uspeh, čak i ako nisu dobile nove nastavke.

Sveukupno, proslava 20. godišnjice Valve-a na Steamu je znak posvećenosti njihovih fanova i putovanja koje je kompanija prešla u postizanju statusa vodeće PC gejming platforme.