Игре

Pozicija RBLX na Robloxu ukazuje na pesimistično stanje

Summary

Nedavno je u javno dostupnoj istoriji opcija primetna velika pozicija u vezi sa Robloxom (RBLX), što ukazuje na pesimističan stav prema akciji. Iako nije jasno da li tu poziciju drži institucija ili pojedinac, ovakvi značajni potezi često sugerišu da neko […]

Pozicija RBLX na Robloxu ukazuje na pesimistično stanje

Nedavno je u javno dostupnoj istoriji opcija primetna velika pozicija u vezi sa Robloxom (RBLX), što ukazuje na pesimističan stav prema akciji. Iako nije jasno da li tu poziciju drži institucija ili pojedinac, ovakvi značajni potezi često sugerišu da neko može imati unutrašnje informacije o potencijalnim budućim događajima.

Opcioni skener Benzinge je identifikovao 11 neobičnih opcionskih trgovina za Roblox, sa podeljenim sentimentom između 36% bikovskog i 63% medveđeg sentimenta među trgovcima sa velikim ulozima. Od tih trgovina, 4 su „puts“ opcije sa ukupnom vrednošću od 297.612 dolara, dok su 7 „calls“ opcije sa ukupnom vrednošću od 365.707 dolara.

Cena cilja za Roblox, na osnovu obima i otvorenog interesa ovih opcija ugovora, izgleda da se kreće u rasponu od 27,5 do 35,0 dolara u poslednja tri meseca. Praćenje obima i otvorenog interesa za opcije može pružiti korisne uvide u likvidnost i interesovanje za određenu cenu štrajka.

Posmatrajući obim i otvoreni interes za „calls“ i „puts“ opcije za Roblox-ove trgovine unutar raspona cene štrajka od 27,5 do 35,0 dolara u poslednjih 30 dana, može se primetiti razvoj interesa i likvidnosti tokom vremena.

RBLX opcije sa najznačajnijim trgovinama uključuju bikovsku „put“ trgovinu sa datumom dospeća 19. januara 2024, medveđi „call sweep“ trgovinu sa datumom dospeća 17. novembra 2023, medveđi „call sweep“ trgovinu sa datumom dospeća 15. decembra 2023, medveđu „put“ trgovinu sa datumom dospeća 20. oktobra 2023, i neutralnu „call“ trgovinu sa datumom dospeća 17. januara 2025.

Trenutno, RBLX se trguje po ceni od 27,92 dolara, uz obim od 7.033.171 akcija. Indikatori RSI ukazuju da je akcija u neutralnom položaju između prekupljenosti i preprodanosti. Sledeći izveštaj o zaradi se očekuje za 55 dana.

Analitičari iz Citigroupta održavaju ocenu „kupiti“ za Roblox, sa ciljnom cenom od 51 dolara, dok Truist Securities zadržava ocenu „držati“ sa ciljnom cenom od 35 dolara.

Opcije nose više rizika od samog trgovanja akcijama, ali takođe nude veći potencijal za profit. Ozbiljni trgovci opcijama umanjuju ovaj rizik tako što se informišu, postepeno ulaze i izlaze iz trgovina, prate više indikatora i pažljivo prate tržišta. Za uživo obaveštenja o trgovinama opcijama za Roblox i još mnogo toga, Benzinga Pro pruža sveobuhvatno rešenje.