Игре

Pokemon Scarlet and Violet DLC: The Teal Mask

Summary

Dugo očekivano Pokemon Scarlet i Violet DLC, The Teal Mask, konačno je dostupan, a igrači zaranjaju u bogatu mitologiju Kitakami regiona. Smješten na slikovitom ostrvu, Kitakami je poznat po planinskom pejzažu i uzgoju riže i jabuka. Region crpi inspiraciju iz […]

Pokemon Scarlet and Violet DLC: The Teal Mask

Dugo očekivano Pokemon Scarlet i Violet DLC, The Teal Mask, konačno je dostupan, a igrači zaranjaju u bogatu mitologiju Kitakami regiona. Smješten na slikovitom ostrvu, Kitakami je poznat po planinskom pejzažu i uzgoju riže i jabuka. Region crpi inspiraciju iz klasične japanske kulture, sa šintoističkim hramovima i jakim naglaskom na tradiciju.

U središtu priče DLC-a su The Loyal Three, legendarno trio zaštitničkih Pokemona koji vekovima čuvaju Kitakami. Okidogi, Fezandipiti i Munkidori se navodno bore protiv Ogerpona, zlokobnog i moćnog Pokemona, osiguravajući mir i ravnotežu u regionu. Ovi Pokemoni su više od legende; zapravo lutaju zemljom, čuvajući Kitakami i štiteći prirodu.

Ogerpon je, s druge strane, legendarni Pokemon sa sposobnošću da kontroliše prirodne elemente. Krije se u planinama i igra trikove na nesvesnim trenerima. Inspirisan klasičnim planinskim Onijem, Ogerpon ima različite forme u zavisnosti od maske koju nosi. Teal Mask, njegova standardna maska, omogućava mu da oživi uvenulo bilje. Druge maske, poput Wellspring Maske, Hearthflame Maske i Cornerstone Maske, daju Ogerponu moći vezane za vodu, vatru i planine, redom.

Kitakami festival maski je godišnja proslava koja obeležava legendarnu bitku između Loyal Three i Ogerpona. Tokom festivala, Tri Maske su izložene, a ljudi iz celog regiona dolaze u Kitakami da bi uživali u kulturnim aktivnostima i tezgama sa hranom. U priči DLC-a, festival ima centralnu ulogu u razmeni između škola.

DLC The Teal Mask predstavlja nove avanture, Pokemone i dublje razumevanje mitologije Kitakami regiona. Istražite prelepe pejzaže, otkrijte tajne Loyal Three-a i saznajte pravu prirodu Ogerpona.