Игре

Nebraskaova situacija sa kvoterbekom – Analiza i izazovi za tim

Summary

Nebraskaova situacija sa kvoterbekom je tema rasprava među navijačima i stručnjacima. Trener Matt Rhule izražava samopouzdanje u svoju odluku, ali mnogi izražavaju zabrinutost zbog loše ofanzivne igre tima. Huskersi su ove sezone uspeli da postignu samo bednih 24 poena, pri […]

Nebraskaova situacija sa kvoterbekom – Analiza i izazovi za tim

Nebraskaova situacija sa kvoterbekom je tema rasprava među navijačima i stručnjacima. Trener Matt Rhule izražava samopouzdanje u svoju odluku, ali mnogi izražavaju zabrinutost zbog loše ofanzivne igre tima. Huskersi su ove sezone uspeli da postignu samo bednih 24 poena, pri čemu su 7 poena postigli u utakmici koja je već bila rešena.

Posebno je primetno da je Nebraska imala problema sa gubicima lopte, pri čemu su primili 34 poena direktno iz tih grešaka. To je rezultiralo prosečnim ofanzivnim učinkom od samo 12 poena po utakmici, dok su protivnički timovi postizali 17 poena po utakmici. Razlika u poenima iz gubitaka lopte iznosi zabrinjavajućih minus 21, iako je tek prošlo dve nedelje od početka sezone. Odbrana tima se dobro pokazala, ali ofanziva mora značajno da napreduje.

S obzirom na neizvesnost oko mogućnosti da početni kvoterbek Adrian Sims igra u sledećoj utakmici protiv Northern Illinois, pažnja se okreće rezervnim opcijama. Heinrich Haarberg je trenutno drugi kvoterbek na listi i mogao bi uskočiti ukoliko Sims nije u stanju da igra. Međutim, nastupa Haarberga u ograničenom vremenu igre baca neke sumnje.

Nebraskaova ofanzivna linija takođe mora pružiti bolju zaštitu kvoterbekovima. To će Haarbergu, ili bilo kom drugom kvoterbeku, omogućiti potrebno vreme za tačne dodaje. Oslanjanje na timsku igru može biti održiva strategija, jer je pokazala određen potencijal u efikasnom napadanju.

Važno je napomenuti da Sims, uprkos svojim problemima, ima potencijal da bude igrač koji donosi odluke na poziciji kvoterbeka. Kako sezona bude odmicala, novi kvoterbek, novi ofanzivni koordinator i zdravija ofanzivna linija bi trebali da se pretvore u složenu i efikasnu jedinicu. Međutim, navijači bi trebali da očekuju neke poteškoće u procesu.

Da zaključimo, Nebraskaova ofanziva mora značajno da napreduje, bez obzira na to ko započinje kao kvoterbek. Tim mora da smanji gubitke lopte, obezbedi bolju zaštitu kvoterbeka i nastavi da razvija složenu ofanzivnu jedinicu. Kako sezona odmiče, navijači se nadaju da će Huskersi ispuniti svoj potencijal i postati konkurentna ekipa u konferenciji.