Игре

Psychic Cup: Vodič za proračunavanje praha zvezde

Summary

U trećoj iteraciji Psihic Kupa, proračunavanje praha zvezde postaje presudno. Može biti zbunjujuće odlučiti gde potrošiti ili uštedeti prah zvezde, posebno za one koji pokušavaju da sačuvaju resurse. Ovaj članak će vas voditi kroz najbolje izbore u meti, kao i […]

Psychic Cup: Vodič za proračunavanje praha zvezde

U trećoj iteraciji Psihic Kupa, proračunavanje praha zvezde postaje presudno. Može biti zbunjujuće odlučiti gde potrošiti ili uštedeti prah zvezde, posebno za one koji pokušavaju da sačuvaju resurse. Ovaj članak će vas voditi kroz najbolje izbore u meti, kao i opcije koje su efikasne po pitanju troškova.

Psihic Kup ima sledeće ograničenja:
– Pokemoni moraju imati CP od 1.500 ili manje
– Samo Psychic-tipovi pokemoni su kvalifikovani
– Mew nije dozvoljen

Ovaj format će biti dostupan dve nedelje, pri čemu će prva nedelja nuditi četvorostruki bonus praha zvezde. To čini Psihic Kup idealnim formatom za napredovanje u ELO-u i jačanje rezervi praha zvezde.

Započnimo sa Pokemonima koji imaju najjeftiniji otključavanje drugog poteza i polako se penjemo do Legendarnih. Važno je prioritizovati pristupačnije opcije, posebno za formate u kojima određeni Pokemoni možda neće često biti korišćeni u budućnosti.

Xatu je Psihic/Leteći-tip Pokemon koji je prethodno smatran prosečnim u ovom meti. Međutim, sa dodatkom poteza Aerial Ace i njegovim smanjenim troškom energije, Xatu postaje konkurentniji. Sada može pregaziti Hypno-a, Medicham-a i Bronzong-a kao Shadow Pokemon.

Gardevoir, Psihic/Vila-tip Pokemon, ima koristi od poteza Triple Axel, koji pruža pritisak na štitove i povećava snagu njenog poteza Charm. To omogućava Gardevoir-u da ostvari pobede protiv Wobbuffet-a, Girafarig-a i drugih Pokemona.

Delphox, Pokemon Fire/Psihic-tipa, dobila je značajna unapređenja dodavanjem poteza Blast Burn i Mystical Fire. Sada ima prednost nad Medicham-om, Cresselia-om, Hypno-om i Lugia-om, među ostalima. Delphox-ova otpornost na Vila-tipove poteze i njena većinom neotporučena šteta čine je jakim takmičarem u meti.

Osim ovih najboljih izbora, postoji jedna pristupačna opcija vredna pomena. Alolan Raichu, Električni/Psihic-tip Pokemon, je vredan izbor po ceni od 10.000 praha zvezde. Odlično se snalazi u ovoj meti sa svojim setom poteza koji se sastoji od Volt Switch, Wild Charge i ili Thunder Punch ili Grass Knot.

Iako u Psihic Kupu postoje ograničene opcije sa proračunom, navedeni Pokemoni pružaju snažne performanse za relativno nisku investiciju praha zvezde. Razmotrite ove izbore prilikom sastavljanja tima za metu.