Игре

Sledeća igra iz serijala Sims će biti free-to-play

Summary

U nedavnom ažuriranju tima zaduženog za Sims igre, potvrđeno je da će sledeća igra u serijalu Sims, trenutno poznata kao Project Rene, biti besplatna za igranje. Ova vest dolazi nakon špekulacija zasnovanih na oglasu za posao Glavni direktor Marketplacea i […]

Sledeća igra iz serijala Sims će biti free-to-play

U nedavnom ažuriranju tima zaduženog za Sims igre, potvrđeno je da će sledeća igra u serijalu Sims, trenutno poznata kao Project Rene, biti besplatna za igranje. Ova vest dolazi nakon špekulacija zasnovanih na oglasu za posao Glavni direktor Marketplacea i Monetizacije, koji je sugerisao da će igra imati model besplatnog ulaska sa mogućnošću kupovine unutar igre.

Prema rečima Lyndsay Pearson, potpredsednice Sims franšize za kreativno stvaralaštvo, neće biti potrebna inicijalna kupovina ili pretplata da bi se igrala igra Project Rene. Ovo je odstupanje od tradicionalnih Sims igara koje uvek zahtevaju kupovinu osnovne igre. Umesto toga, developeri planiraju da kontinuirano dodaju sadržaj igri tokom vremena.

Model monetizacije za Project Rene će se razlikovati od modela za The Sims 4, iako još uvek nisu objavljene konkretne informacije. Verovatnoća je da će kupovina unutar igre, kao što su dodaci (DLC), imati ulogu u generisanju prihoda za igru. Međutim, tim još uvek nije doneo finalne odluke u vezi sa konkretnim detaljima monetizacije igre.

Uprkos fokusu na Project Rene, tim zaslužen za Sims igre je uverio igrače da neće zapostaviti The Sims 4. Planiraju nastaviti sa izbacivanjem novog sadržaja za tu igru, kako bi osigurali da igrači koji su investirali u The Sims 4 neće biti zapostavljeni. Ovo je dobra vest za fanove serijala koji su potrošili novac na DLC za The Sims 4.

Sveukupno, prelazak na model besplatnog igranja za sledeću Sims igru predstavlja interesantnu promenu u franšizi. Biće zanimljivo videti kako će developeri upravljati monetizacijom i kako će igrači reagovati na novi model. Sa obećanjem redovnih ažuriranja sadržaja za Project Rene i The Sims 4, fanovi imaju mnogo toga čemu se raduju u svetu Sims igara.