Игре

Novi format turnira na Svetskom prvenstvu League of Legends 2023

Summary

Svetsko prvenstvo League of Legends 2023. godine imaće novi format turnira koji će mnogim gledaocima biti neobičan. Kompanija Riot Games odlučila je da se udalji od tradicionalnog grupnog formata i da debituje švajcarski format za veći deo događaja. Ova promena […]

Novi format turnira na Svetskom prvenstvu League of Legends 2023

Svetsko prvenstvo League of Legends 2023. godine imaće novi format turnira koji će mnogim gledaocima biti neobičan. Kompanija Riot Games odlučila je da se udalji od tradicionalnog grupnog formata i da debituje švajcarski format za veći deo događaja. Ova promena ima za cilj da unese uzbuđenje i osigura da najbolji timovi nastave da se dokazuju protiv drugih vrhunskih takmaca.

U švajcarskom formatu turnira, 16 najboljih timova na Svetskom prvenstvu 2023. će se takmičiti u pet rundi. Za razliku od grupne faze, timovi će se sastajati samo sa timovima koji imaju isti skor. To znači da svaki tim ima bolju šansu za pobedu, izbegavajući strahoviti scenario „grupa smrti“ u kojem su šanse za napredovanje male od početka. Svaki tim će imati prilike da poboljša svoje performanse i osigura mesto u nokaut fazi.

Timovi koji pobede tri meča će se plasirati u nokaut fazu, dok će timovi koji izgube tri meča biti eliminisani iz turnira. Švajcarska faza će se sastojati od 33 meča, uključujući 20 mečeva najbolji od jedan i 13 mečeva najbolji od tri.

Da razjasnimo svaku rundu švajcarske faze:

– Prva runda: Timovi će se suočiti sa timom iz druge regiona u meču najbolji od jedan. Ova početna utakmica će postaviti ton za ostatak turnira.

– Druga runda: Osam timova koji su pobedili u prvom meču će se međusobno takmičiti, kao i osam timova koji su izgubili prvi meč.

– Treća runda: Biće četiri neporažena tima, četiri tima bez pobede i osam timova sa skorom 1-1. Neporaženi timovi će se takmičiti u mečevima najbolji od tri, a pobednici će se plasirati. Ostali timovi će nastaviti sa mečevima najbolji od jedan ili najbolji od tri, u zavisnosti od njihovog skora.

– Četvrta runda: Šest timova sa skorom 2-1 će se suočiti u mečevima najbolji od tri kako bi imali šansu za napredovanje. Ostalih šest timova sa skorom 1-2 će takođe igrati mečeve najbolji od tri, a poraženi će biti eliminisani.

– Peta runda: Poslednja runda će obuhvatiti šest timova sa skorom 2-2, koji će se takmičiti u mečevima najbolji od tri kako bi se odredila poslednja tri tima za dalje plasman.

Švajcarski format donosi nove mogućnosti za timove da se popnu na vrh i dodaje dodatni sloj uzbuđenja Svetskom prvenstvu. Pripremite se za akciju dok timovi kroče na Summoner’s Rift u Južnoj Koreji za Svetsko prvenstvo 2023. godine.