Игре

Tržište virtuelne realnosti (VR) i 360 videosnimanja doživljava brzi rast

Summary

Tržište virtuelne realnosti (VR) i 360 videosnimaka doživljava brzi rast, što čini da je neophodno da učesnici na tržištu sprovedu temeljnu analizu ovog sektora. Istraživački izveštaj i analiza industrije su sagledali globalno tržište VR-a i 360 videosnimaka od 2023. do […]

Tržište virtuelne realnosti (VR) i 360 videosnimanja doživljava brzi rast

Tržište virtuelne realnosti (VR) i 360 videosnimaka doživljava brzi rast, što čini da je neophodno da učesnici na tržištu sprovedu temeljnu analizu ovog sektora. Istraživački izveštaj i analiza industrije su sagledali globalno tržište VR-a i 360 videosnimaka od 2023. do 2030. godine. Neke od ključnih igrača na ovom tržištu su Wheelhouse Media, Fable Studio, Visualize Creative Limited, 360 Labs i drugi.

Tržište je doživelo značajan rast, sa projektovanim povećanjem od milion dolara do milion dolara između 2017. i 2022. godine. Očekuje se da će do 2029. godine tržište dostići vrednost od milion dolara. Tržište je segmentirano na osnovu industrije korisnika, tipa i geografije.

Da bi se analizirao rast tržišta tokom projekcionog perioda, korišćene su razne analitičke tehnike kao što su analiza pet sila Portera i PESTEL analiza. Ovi alati pružaju sveobuhvatno razumevanje mikro i makro-okolinskih faktora koji utiču na rast tržišta.

Tehnološke inovacije i napretci će poboljšati performanse proizvoda VR i 360 videosnimaka, omogućavajući širi spektar primena u budućnosti. Izveštaj takođe obrađuje uticaj COVID-19 na tržište, kao i regionalne konflikte i rat između Rusije i Ukrajine.

Izveštaj ističe pokretače rasta na tržištu VR i 360 videosnimaka, uključujući povećano istraživanje i razvoj terapeutskih vakcina, napredak u dijagnostičkim modalitetima bolesti i porast kombinovanih terapija.

Izveštaj takođe razmatra glavne primene i vrste VR i 360 videosnimaka, kao što su dokumentarni filmovi, filmovi, TV serije i drugo. Pored toga, pruža SWOT analizu, prognozu prihoda, konkurentsku mapiu, i faktore rasta.

Zaključno, tržište VR-a i 360 videosnimaka pruža atraktivne prilike za rast. S usvajanjem strateških inicijativa od strane ključnih igrača, očekuje se da će tržište nastaviti da se stabilno širi u narednim godinama.