Игре

Peticija za obnovu luke St Andrew u Hul-u pokrenula nove debate o budućnosti područja i ikoničnoj građevini Lord Line

Summary

Jedna peticija koja je skupila skoro 500 potpisa poziva Gradski savet Hula da preduzme mere povodom zanemarea luke St Andrew koja već preko 50 godina propada. Predlaže se da se područje preobrazi u memorijalni park posvećen 6000 ribara koji su […]

Peticija za obnovu luke St Andrew u Hul-u pokrenula nove debate o budućnosti područja i ikoničnoj građevini Lord Line

Jedna peticija koja je skupila skoro 500 potpisa poziva Gradski savet Hula da preduzme mere povodom zanemarea luke St Andrew koja već preko 50 godina propada. Predlaže se da se područje preobrazi u memorijalni park posvećen 6000 ribara koji su izgubili živote na moru. Peticija takođe sugeriše dodavanje karakteristika kao što su kafići, barovi, dečija igrališta i hoteli, kao i obnova trawl trawlera Arctic Corsair.

Stanje zgrade Lord Line i drugih istorijskih struktura na ovom području izaziva zabrinutost zbog njihovog očuvanja. Prethodni planovi o srušenju zgrada i zamene za studentski smeštaj naišli su na otpor od strane Gradskog veća Hula i grupa zaduženih za zaštitu nasleđa zbog istorijskog značaja područja. Požari i vandalizam dodatno su pogoršali stanje zgrada, čineći njihovu obnovu sve težom.

Iako se budući planovi za područje luke i zgradu Lord Line još uvek ne otkrivaju, razume se da su u toku značajni planski razvoji. Predlozi, koje priprema posebna grupa umesto Manor Property-a (sadašnjeg vlasnika Lord Line), imaju za cilj da uključe istorijsko nasleđe područja i revitalizuju područje.

Gradski savet Hula, uprkos svojim nadama da će spasiti zgradu Lord Line, prepoznaje potrebu za obnovom i mogućnost ponovne upotrebe hidrauličnog tornja i pumpe. Oni ostaju otvoreni za saradnju sa vlasnicima zemljišta i potencijalnim investitorima kako bi postigli ove ciljeve.