Игре

Origin of King K. Rool: Istraživanje njegovog zlim počecima

Summary

U svetu video igara, likovi često prolaze kroz transformacije tokom svog postojanja. Jedan takav lik je King K. Rool, prominentna figura u popularnom Donkey Kong franšizi. Prvobitno predstavljen kao negativac, King K. Rool se tokom godina razvio i postao igrivi […]

Origin of King K. Rool: Istraživanje njegovog zlim počecima

U svetu video igara, likovi često prolaze kroz transformacije tokom svog postojanja. Jedan takav lik je King K. Rool, prominentna figura u popularnom Donkey Kong franšizi. Prvobitno predstavljen kao negativac, King K. Rool se tokom godina razvio i postao igrivi borac u serijalu Super Smash Bros. Hajde da istražimo poreklo ovog ikoničnog lika i istražimo njegovo putovanje od notornog protivnika do formidabilnog borca.

King K. Rool je svoj debi imao u igri iz 1994. godine, Donkey Kong Country. Kao glavni negativac, bio je vođa Kremlingsa, grupe reptilskih stvorenja koja je konstantno izazivala Donkey Konga i njegove prijatelje. Sa svojim zastrašujućim izgledom, uključujući krunu i plašt, King K. Rool brzo je postao pamtljiv negativac u svetu igara. Njegov glavni cilj je bio da ukrade Dragoceni banana skladište Donkey Konga, uzrokujući haos i nered u procesu.

Tokom serijala Donkey Kong, King K. Rool je ostao opasan protivnik. U kasnijim igrama, kao što su Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest i Donkey Kong 64, vratio se sa novim planovima i sposobnostima, uvek težeći da porazi Kong porodicu. Njegova lukavost i neumorna želja za moći učinili su ga omiljenim negativcem, a igrači s nestrpljenjem su očekivali svaki susret sa ovim opasnim krokodilom.

Međutim, kako je vreme prolazilo, razvojni tim iza Donkey Kong franšize odlučio je da unese promene. Godine 2010, igra Donkey Kong Country Returns je objavljena, a King K. Rool je primetno odsutan. Fanovi su se zapitali da li će ikada ponovo videti svog voljenog negativca. Malo su znali da će King K. Rool proći kroz značajnu transformaciju.

Godine 2018, Nintendo je najavio uključivanje King K. Roola kao igrivog borca u Super Smash Bros. Ultimate, najnoviji nastavak popularne serije borbenih igara. Ova vest je šokirala fanove i označila prekretnicu u King K. Roolovom putovanju. Više ne ograničen na ulogu negativca, on je sada takmičar u konačnoj borbi između ikona igara.

Prelazak King K. Roola iz negativca u borca dočekan je sa pomešanim reakcijama fanova. Neki su bili oduševljeni što su konačno videli svog omiljenog negativca kako dobija priznanje koje zaslužuje, dok su drugi doveli u pitanje odluku da ga uključe kao igriv lik. Ipak, njegovo uključivanje u Super Smash Bros. Ultimate čvrsto je utvrdilo njegov status kao značajne figure u svetu igara.

Kao borac, King K. Rool donosi svoju zlim prirodu na bojno polje. Sa svojom ogromnom veličinom i snagom, koristi različite napade, uključujući svoje ikonično bacanje krune i trbuhopskocnađenje. Njegov potezni set odaje počast njegovom poreklu kao negativcu, dok istovremeno korišćenje novih sposobnosti čini ga formidabilnim protivnikom. Igrači sada mogu doživeti uzbuđenje kontrole ovog nekada zastrašujućeg protivnika i osloboditi njegovu moć protiv drugih ikona likova.

Kao zaključak, King K. Rooleva evolucija iz negativca u borca je dokaz neprekidne promenljivosti likova video igara. Od njegovog porekla kao vođe Kremlingsa u Donkey Kong franšizi do njegovog uključivanja kao igrivog borca u Super Smash Bros. Ultimate, King K. Rool je prošao dug put. Bez obzira da li ga volite ili ne volite, ne može se poreći uticaj koji je imao na gejming zajednicu. Dok se serijal Donkey Kong nastavlja razvijati, biće interesantno videti šta čeka ovog ikoničnog lika.